A HABER GALERİ
Milyonlarca memurun beklediği haber geldi! 3 yılda bir yükselme sınavı yapılacak
Memur olarak çalışan milyonlarca insanın beklediği haber geldi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci görevde yükselme sınavlarının 10 yıldır yapılmadığına dikkat çekti. Önder Kahveci 'En geç 3 yılda bir yükselme sınavı yapılmasına karar verildi. 2 yılda bir de yapılabilecek ama 3 yılı geçmeyecek.' dedi.
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı.
Toplantıda Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile memur sendikası konfederasyonlarının yetkilileri yer aldı.
Toplantıda, kamudaki sözleşmeli personelin durumu ile görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği görüşüldü.
Kısa zaman içinde çalışmalarına başlayacak olan komisyonda, Çalışma ve Bakanlığı yetkilileri ile sendikaların yer alması benimsendi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, görevde yükselme sınavlarının keyfi hale geldiğini, bazı kamu kurumlarının bu sınavları 10 yıldır yapmadığına dikkat çekerek, "En geç 3 yılda bir yükselme sınavı yapılmasına karar verildi.
2 yılda bir de yapılabilecek ama 3 yılı geçmeyecek" diye konuştu. Kamuda çalışanların tamamının kadroya geçmesini istediklerini anlatan Kahveci, daha önce 80 bin sözleşmeli çalışanın kadroyu yapıldığını söyledi.