A HABER GALERİ
İstanbul'a 'Amfibüs' geliyor

Türk ve Güney Koreli işadamları; gıda, yatırım ve turizm gibi sektörlerde işbirliklerine imza atmak için bir araya geldi. Taraflar arasında ulaşım konusunda farklı bir bakış açısı sağlayacak 'amfibus projesinin ön anlaşması' imzalandı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (TÜMSİAD) yapılan açıklamaya göre, dernek, Hollanda-Türkiye İş Forumu'na katılmak için Lahey'de bulunan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaşve beraberindeki iş heyetini Güney Koreli iş adamları ile bir araya getirdi.

Gıda, yatırım ve turizm gibi sektörlerde yenilikçi iş birliği anlaşmalarına imza atmak için bir araya gelen taraflar, ulaşım konusunda farklı bir bakış açısı sağlayacak "amfibus" projesinin ön anlaşmasını da imzaladı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Güney Kore ile yapılan anlaşmanın önemli bir adım olduğunu belirterek yeni iş birliği anlaşmalarının da kapıda olduğunu bildirdi. Doğan, "amfibus"un özellikle turizm açısından sektöre canlılık ve farklı bir bakış açısı getireceğini kaydederek, "Amfibus, sahip olduğu özelliklerle sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin pek çok şehrinde kullanılabilecek. Yakında Türkiye'de amfibus üretimine de başlanacak" ifadelerini kullandı.