A HABER GALERİ
Hangi terör hedefleri vuruldu? 5. kara harekatı gelir mi? Harita üzerinde tek tek gösterdi | A HABER SURİYE SINIRINDA
MSB, Suriye'nin kuzeyindeki operasyona ilişkin görüntüleri paylaştı. Tel Rıfat, Cizire ve Derik'te PKK/YPG'ye ait 30 hedef imha edildi. Hangi noktalar vuruldu? 5. kara harekatı geliyor mu? Akademisyen Doç. Dr. Mesut Şöhret, A Haber canlı yayınında harita üzerinde anlattı.
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye ait hedeflerin vurulmasına ilişkin görüntüleri paylaştı.
MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki PKK/YPG'li teröristlere ait hedefler dün gece kahraman pilotlarımız tarafından işte böyle imha edildi." başlığıyla operasyona ilişkin görüntülere yer verdi.
Görüntülerde, PKK/YPG'ye ait petrol kuyusu, barınak ve mühimmat deposu gibi hedeflerin vurulduğu anlar yer alıyor.
26 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan akşam saatlerinde başlatılan hava harekatıyla birlikte Suriye'de 30 hedefin de imha edildiği belirtildi.
Bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi Tel Rıfat bölgesi. Bu bölge çevrelenmiş durumda. Bu bölge çevrelendiği için de buradan bize sıklıkla taciz ateşleri ve karşı saldırı gerçekleşiyor.
Münbiç bölgesi önemli. Buralar açıkçası son dönemde bize oldukça fazla miktarda saldırı veya potansiyel tehlikenin olduğu yerler.
TSK ne yaptı? Kendisine yönelik saldırılar taciz ateşleri olduğu zaman buna misliyle karşılık verdi. Dün yapılan operasyonlarla oldukça önemli hedefler vuruldu.
5. KARA HAREKATI GELİR Mİ?
Bu olabilir. Gündemde tüm seçenekler masada şu anda. Bu yönde beklenti de söz konusu. İlk etapta bunlar bir askeri tabirle yumuşatma harekatları da olabilir bu bölgeleri uzaktan vurmak suretiyle.
Eğer olacaksa ben şurada bekliyorum. Tel Rıfat bölgesi ve özellikle de Münbiç bölgesi. Buralar stratejik olarak önemli noktalar.
Tüm üst düzey yöneticilerin birer birer artık üstü çiziliyor. Bu da örgüt içinde büyük bir krize sebep oldu.
Şu an Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlarımız da söz konusu ve oldukça içerilere girmiş durumdayız.
"BURASI KANSERLİ BİR HÜCRE GİBİ"
Terör ve Güvenlik Uzmanı Emekli Albay İbrahim Keleş: Özellikle ABD'nin de desteği ile buradaki Rakka, Deyrizor, Haseke bölgesindeki petrol kaynaklarını ABD ile paylaştılar.
Ayn El Arab'ta hala PKK var. Münbiç de öyle. Buraların boşaltılması gerekiyordu boşaltılmadı. Kırmızı hattın birleşmesi lazım. Tel Rıfat'ı kanserli bir hücre gibi düşünün bir tümör burası. Burada PKK da duruyor rejim güçleri de duruyor. Hem batımızda hem kuzeyde ham de El Bab taraflarında bize sıkıntı çıkarıyor. Tel Rıfat birinci önceliklerden bir tanesi olması lazım. Hava harekatı ile bitmez. Kara harekatı ile de buradan temizlenmesi lazım. İkincisi Ayn El Arab.