A HABER GALERİ
Geri sayım başladı! Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 ilkokul, ortaokul, liselerde yüz yüze eğitim olacak mı?
Okullar ne zaman açılacak? Milyonlarca öğrenci ve velileri tarafından yeni eğiitm öğretim dönemi takvimi araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim ile mera edilen sorular yanıt buldu. Pandemi nedeniyle online gerçekleştirilen eğitimlerin bu sene nasıl yapılacağı konusunda araştırmalar sürüyor. Peki, okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 ilkokul, ortaokul, liselerde yüz yüze eğitim olacak mı? İşte cevaplar...

Okullar ne zaman açılacak? 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için geri sayım başladı. Koronavirüs salgınının görülmesinin ardından, salgının etkilerini azaltmak ve kontrol altına almak için okullarda online eğitime geçilmişti.Yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanan öğrenciler, bu sene eğitimlerin online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 ilkokul, ortaokul, liselerde yüz yüze eğitim olacak mı? İşte haberin detayları...

ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ ÇALIŞMALARI NE ZAMAN?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak.

İLKOKUL 1. SINIF UYUM EĞİTİMLERİ NE ZAMAN?
2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?
Birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTECEK?
İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.
Kovid-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecek.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili her türlü görevi yerine getirdiklerini söyledi. Selçuk, bir gazetecinin, koronavirüs kaynaklı olası vaka artışlarının okulların açılmasını erteleyip ertelemeyeceğini sorması üzerine, "Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi, vazifeyi yerine getiriyoruz. Biz şu anda 'acaba vesaire...' bu konularla ilgili bir değerlendirme yapmıyoruz. Sadece odak noktamız okulların açılması" cevabını verdi.

"Anadolu masalları, Yörük masalları, Dede Korkut masalları konusunda yaptığımız bir çalışma bu. Masal bizim için kültürün aktarımında temel araçlardan bir tanesidir. Çocuklarımızın masallarla rehabilite olması, iyileşmesi, kendi kültürünü ve değerlerini öğrenmesi için çok sahici bir metot olarak karşımıza çıktı ve bütün Türkiye'de, tüm illerimizde, büyük ilçelerimizde bu konuda açılışlar yapıyoruz. Burası sadece bir masal evi değil, bir atölyeler zinciri ve kültür evi burası. Yapılan işin 2023 eğitim vizyonumuzda belirtilen çift kanatlı öğrenci, çocuk yetiştirme vizyonuna da çok yakıştığını ifade edebilirim. Evlatlarımızın kendi kültürlerinden habersiz yetişmemesi için aldığımız tedbirler arasında çok önemli yer tutuyor masal evleri"

300 BİN ÖĞRETMEN MASAL ÖĞRETECEK
Yaklaşık 300 bin öğretmenin Masal Öğreticiliği Sertifikası aldığını vurgulayan Bakan Selçuk şu açıklamalarda bulundu:
"Öğretmenlerimiz aynı zamanda Anadolu masalları, Dede Korkut masalları, Yörük masalları, evrensel masallar konusunda beceri sahibi de oldular ve hem kendi çocuklarına hem bu ülkenin evlatlarına bizim masallarımızı paylaşıyorlar. Çocuklar masallarla beraber hayal kurma konusunda müthiş mesafe alıyorlar çünkü 'insan hayal ettiği müddetçe yaşar' ifadesi içerisinde hayalsiz yaşamak gerçekten mümkün değil.

Çocuklarımızın hayallerini tetiklemek için hayallerini zenginleştirmek ve bu toplumun değerleriyle bütünleştirmek için bu tür masal evlerine gerçekten ihtiyacımız var ve tüm çocuklarımızın buralardan yararlanıyor olması fırsat adaleti için de önemli fırsat yaratıyor bize. Masal evleri konusunda yapmaya çalıştığımız bu proje aslında çocuklarımız için dersleriyle de alakalı birtakım zenginlikler sağlıyor.

Çocukların hayat becerilerinin gelişmesine imkan sağlıyor. Çocuklar yaşam tecrübelerini artırıyor ve deneyim kütüphanelerini zenginleştiriyorlar. Burada çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine çok büyük katkı sağlanıyor. Biz sadece akademik gelişim peşinde değiliz. Biz çocukların şahsiyetlerinin gelişimi, kültürel, sosyal duygusal gelişimlerini de bir o kadar önemsiyoruz ve bu anlamda da çocuklarımızın gelişimi bizim için son derece önemli."