A HABER GALERİ
CHP'li Özgür Özel HDP ile ittifakı itiraf etti! Kendi seçmeni büyük tepki gösterdi: Bizi iyice küçük düşürdünüz
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kadıköy'de provokasyona girişen ve polis tarafından engellenen HDP'lilere destek paylaşımı yaptı. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın paylaşımını alıntılayan Özgür Özel, 'Tüm bu hukuksuzluklara ve bu tek adam rejimine tüm demokratlar hep birlikte son vereceğiz' diyerek HDP-CHP ittifakını itiraf etti. Paylaşıma en çok CHP'ye oy veren vatandaşlar tepki gösterdi. İşte o paylaşımlar...
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir grup HDP'linin eylem için toplanması sonrasında polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.
Aralarında HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'nün de bulunduğu grup ile polisler arasında arbede yaşandı.
POLİSE HAKARET EDİLDİ
Polis, o sırada kendisinin üzerine yürüyen Encü'ye tokat atarken İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Güvenlik görevlilerinin görev yapmasını engellemeye çalışan, görevlileri tahrik ederek, '…Partinin itleri, şerefsizler…' şeklinde hakarette bulunan (F.E) isimli şahsa yapılan gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatılmıştır." denildi..
"İZİNSİZ GÖSTERİ YASAKLANMIŞTIR"
Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı: "Kadıköy Kaymakamlığınca; kamu güvenliği, huzur, asayiş ve esenliğinin olumsuz yönde etkilenebileceği, terör örgütü propagandası ve provokatif eylemler ile suç işlenmesine neden olunabileceği yönündeki bilgiler doğrultusunda 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesi uyarınca Kadıköy Meydanında bugün yapılmak istenen izinsiz gösteriyi yasaklama kararı alınmıştır.
KADIKÖY'DE 'YAŞASIN PKK' SLOGANI ATTILAR
Eski HDP milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü polise yönelik kullandığı, '…Partinin itleri, şerefsizler…' ifadelerin ardından polis tarafından tokatlanmıştı.
HDP'liler bugün tokatı protesto etmek için izinsiz gösteri düzenlemek istedi. 'Yaşasın PKK' sloganlarının da atıldığı yürüyüşe HDP'li milletvekilleri de katıldı. CHP'den destek mesajı gecikmedi.
CHP'DEN HDP İLE İTTİFAK İTİRAFI: "BUNLARA HEP BİRLİKTE SON VERECEĞİZ"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kadıköy'de provokasyona girişen ve polis tarafından engellenen HDP'lilere destek paylaşımı yaptı.
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın paylaşımını alıntılayan Özgür Özel, "Tüm bu hukuksuzluklara ve bu tek adam rejimine tüm demokratlar hep birlikte son vereceğiz" diyerek HDP-CHP ittifakını itiraf etti.
Paylaşıma en çok CHP'ye oy veren vatandaşlar tepki gösterdi. İşte o paylaşımlar...
"ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİYİ İYİCE KÜÇÜK DÜŞÜRDÜNÜZ"
"Abi Allah aşkına HDP ile birlikte siyaset yaptıkça insanların oylarını almıyorsunuz, insanların gözünde küçülüyorsunuz. Madem bu parti ile iş birliği yapacaksınız bari CHP'yi bırakıp o partiye gidin. Atatürk'ün kurduğu partiyi iyice küçük düşürdünüz zaten. Siz böyle yaptıkça Biz CHP'liler de terörist olarak adlandırılmaya başladık. Madem iktidarı devireceksiniz bunu birlik olmadan da yapabilirsiniz."
"Hukuk dediğin devlete askere polise düşman olana destek olmak mıdır? beraber aşacağız dediklerinin devlete, askere polise kalkan olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bir şehit verildi diye Menemen'i yakan başkomutanın partisinde bu düşünce ile mi görev alıyorsunuz."
"10 Kasım'da Atatürk'e rahmet okumayan Diyanet'e sallayanlar Atatürk'e rahmet okumak değil Atatürk'ün adını ağzına almaktan çekinen HDP ile yan yanasınız sayın vekilim. Ben troll biri değilim demokrasi adalet ve Atatürkçü düşünce diyorsanız yaptıklarınızı gözden geçirin lütfen."
"Özgür bey HDP konusunda biraz daha uzak mı davransak sizi seviyoruz destekliyoruz ama HDP ile bu kadar yakın olmanızı da istemiyoruz biz terörist bi partiyle beraber hareket etmenizi istemiyoruz ona göre davranmalısınız bu konudaki hassasiyeti sizden bekliyoruz"