Tarih: 1980
Vakıflar Başmüdürlüğü - Abide ve Yapı İşleri Müdürlüğü, çeşmenin Fatih Fevzipaşa Caddesinde inşaat halinde olan Kervansaray duvarında ihyası için gerekli projeyi hazırlıyor ve Anıtlar Yüksek Kurulu bu projeye onay veriyor. Bu proje için gerekli para; belediye tarafından, satışta Ahmet Zeki Çamlı'dan banka teminatı olarak zaten alınmış.
Tarih: 1980 Günümüz
Anıtlar Yüksek Kurulu inşaat halinde bulunan kervansaray duvarına ihyasını istediği çeşmenin nakli için Vakıflar Başmüdürlüğü süre erteliyor, nezaret etmiyor. Bahsi geçen kervansarayın duvarına ihya işlemi için nezaret etmesi beklenen kurumlara defaatle yazılı ve sözlü müracaat ile başvuru yapılıyor. Başvurular cevapsız kalıyor.
Ahmet Zeki Çamlı'nın dilekçesinde; söküm işleminin, kurulca alınan karar doğrultusunda yapıldığı fakat Kervansarayın duvarına ihya işleminin kurumlarca sürekli ertelendiği ve kervansaray duvarlarının uygun bulunmuyorsa, çeşmenin ilk bulunduğu yere en yakın tarihi eser olan İskender Paşa Camii duvarında ihyası talep ediliyor. Fakat Ahmet Zeki Çamlı'nın ihya ile ilgili bütün yazılı ve sözlü müracaatlarına rağmen ne nezaret ediliyor, ne yer gösteriliyor.
Konunun Vakıflar Başmüdürlüğü'nce çözülmeyeceğini gören Ahmet Zeki Çamlı tekrar Anıtlar Yüksek Kuruluna başvuruyor ve Kurulca Vakıflar Başmüdürlüğü'ne işi titiz tutmasının tenbih edilmesini talep ediyor.
Ahmet Zeki Çamlı'nın yazılı ve sözlü başvurularına rağmen süreç ilerlemiyor, herhangi bir cevap gelmiyor. Ahmet Zeki Çamlı'nın, 12 yılda CHP'li İstanbul Belediyesi'nin yapmadığı işi, kendi cebinden ihya etmeyi üstlendiği ve kurul kararlarını harfiyen uyguladığı, bankaya bu çeşmenin ihyası için teminat verdiği görülüyor.
Çeşme ise 1966'da da belirtildiği gibi CHP zihniyetli kurumların tarihe eserlere olan ilgisizliği sebebiyle (gerekli ücreti banka teminatı ile aldıkları halde) ihya işlemi ortada kalıyor.
1974 yılında, 40 yaşındayken bu sürece dahil olmuş Ahmet Zeki Çamlı, 83 yaşında vefat ediyor ve 43 sene boyunca ehemmiyet verdiği ecdad eserinin ihyasını göremiyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı söz konusu tarihi eserin ihya meselesini ele alıyor. Meseleyi yakınen takip ediyor, zamanın Anıtlar Kurulu kararına uygun olarak 500 yıllık muhteşem bir tarihi eser olan İskenderpaşa Camii ihata duvarına I. Mahmud Çeşmesi'ni (Vezir Çeşmesini) bizzat aile bütçesinden karşılayarak ihya ediyor.