A HABER GALERİ
CHP'de değişimcilere "İstanbul" şoku! "Kılıçdaroğlu üstünlüğü sağladı" iddiası | Özgür Özel'e Kılıçdaroğlu darbesi
İstanbul'daki mahalle kongrelerinde Kılıçdaroğlu üstünlüğü sağladı. Bu arada genel başkanlığa aday olmak isteyen Özgür Özel'in istifa etmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kulislerde son konuşulanları A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş aktardı.
CHP kulisleri hareketli. Bir önceki güne göre bir sonraki gün hareketli hale gelebiliyor çünkü dinamik bir süreç var.
Bir yandan değişimciler çağrılarını sürdürüyorlar. Diğer yandan genel merkezciler ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden ipi göğüslemesi adına hummalı bir çalışma içerisindeler.
CHP'DE DEĞİŞİMCİLERE "İSTANBUL" ŞOKU | VİDEO İZLE
"GENEL MERKEZ ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLADI" İDDİASI
Mahalle kongreleri vardı geçtiğimiz ay kongreler tamamlandı. O kongrelerde seçilen delegeler ilçe yönetimlerini belirleyecekler. CHP kaynakları mahalle kongrelerinde genel merkezin üstünlüğü sağladığını belirtiyor.
Bu üstünlük de tabii ki ilçe kongrelerine de yansıyacak. Çünkü buradan seçilen delegeler ilçe başkanını ve yönetimini belirleyecek.
KAÇ İLÇEDE ÜSTÜNLÜK SAĞLANDI?
CHP'li kaynaklar şunu söylüyor mahalle kongrelerinden çıkan sonuçlara bakıldığında 39 ilçenin maksimum 4'ünde veya 5'inde değişimcilerin kazanabileceğini belirtiliyor.
"KILIÇDAROĞLU İPİ GÖĞÜSLER"
Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçe kongrelerinde ezici bir üstünlüğü sağlayacağı belirtiliyor. Beklentinin de bu yönde olduğunu söyleyebiliriz.
Kılıçdaroğlu megakentte yüzde 80 yüzde 90 oranında ipi göğüsler şeklinde yorumlar yapılıyor CHP'de.
Diğer yandan Ekrem İmamoğlu malum seçimin hemen ardından bir gün sonra değişim çağrısı yapmıştı zoom toplantısı ile birlikte bu değişim çağrısının etkisini azalttığı belirtiliyor. Böyle bir tespit de var CHP genel merkezinde.
Değişimci cepheye baktığımızda o kanatta neler yaşanıyor? CHP Grupbaşkanı Özgür Özel göreve talip olduğunu açıklamıştı. Önümüzdeki günlerde grupbaşkanlığı görevinden ayrılarak genel başkan adaylığı için artık sahaya ineceği iddia ediliyor Özel'in.
İmamoğlu'nun zoom toplantısına da katılmıştı aynı düşünceleri savunuyor. Değişimcilerin adayı Özgür Özel olacak şeklinde parti kulislerinde yorumlar yapılıyordu.
Bu yorumların da doğru olduğunu ortaya koyan gelişmeler yaşanıyor CHP'de. Örgüt ziyaretlerine başlayacağı ve değişim için destek isteyeceği belirtiliyor.
ÖZGÜR ÖZEL'E KILIÇDAROĞLU DARBESİ
Diğer yandan Manisa'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Manise malum Özgür Özel'in memleketi 24 il yönetim kurulu üyesi istifa etmesiyle birlikte doğal olarak il yönetimi düştü ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yeni yönetimi atadı.
Yeni yönetim de Özgür Özel ile yıldızı bir türlü barışmayan isimlerden oluşuyor il başkanı da dahil. Özel'e Kılıçdaroğlu'ndan bir mesaj olarak değerlendiriliyor.
İŞTE CHP'NİN İL İL DELEGE SAYISI!
CHP'de değişimciler ile yenilenmeciler ilk ciddi sınavı İstanbul kongresinde verecek.
Taraflar 250 delegeye sahip İstanbul'u kazanabilmek için kıyasıya yarışacak.
İŞTE CHP'NİN İL İL DELEGE SAYISI | VİDEO İZLE
CHP'de delege çoğunluğuyla güç savaşı mı yaşanıyor? CHP'nin hangi ilde kaç delegesi var? A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş detayları ve kulis bilgilerini anlattı.
İşte o açıklamalardan satır başları;
İSTANBUL'U KAYBEDEN KONGREYİ KAYBEDER
CHP'de İstanbul'u kaybeden kongreyi kaybeder görüşü dillendiriliyor. O nedenle her iki taraf da İstanbul kongresine yoğun bir şekilde hazırlık yapıyor.
ASIL YARIŞ İSTANBUL KONGRESİNDE
Şu anda ilçe kongreleri süreci başladı CHP'de. İlçe kongreleri tamamlandıktan sonra 16 Eylül itibariyle il kongreleri başlayacak ve asıl kurultay öncesi yarış İstanbul ilk kongresinde yapılacak.
CHP'nin 1.200 kurultay delegesi bulunuyor. Doğal delegelerle birlikte İstanbul'da 250 delege var. Doğal delegeler milletvekilleri, parti meclis üyeleri, yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşuyor.
Ankara'da da 72 delege olduğu için bu delegeleri elde edebilmesi için her iki taraf da yoğun bir çalışma içerisinde olacak.
HANGİ İLDE KAÇ DELEGE VAR?
Bursa'da 40 delege var. Adana'da 30, Konya'da 30, Gaziantep'te 28, Kocaeli'de 26, Diyarbakır'da 24 delege var.
GÖZLER İSTANBUL İLK KONGRESİNE ÇEVRİLDİ
CHP'de şimdi gözler tabii ki İstanbul il kongresine çevrilmiş durumda. Ekim ayında yapılması planlanıyor. O kongrede özellikle Canan Kaftancıoğlu yeniden aday olmayacak ancak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kazanabilmesi için yoğun bir çalışma yaptığını biliyoruz.
İMAMOĞLU'NUN YERİNE O İSİM
Diğer yandan da Ekrem İmamoğlu değişimin önderliğini yapsa da Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkan adayı olmayacağı yeniden İBB Başkan adayı olacağı ve değişimcilerin genel başkan adayının ise Özgür Özel olacağı parti kulislerinde konuşuluyor.
Önümüzdeki günlerde bu kulis bilgilerinin ne kadar doğru olup olmadığı belli olacak. Birkaç hafta içerisinde de Ekrem İmamoğlu İstanbul'a mı aday olacak yoksa Genel Başkanlığa mı aday olacak bunu netleştirmesi bekleniyor.