"DURUN BİR DE BİZ DENEYELİM YAHU!"
Buna karşılık Devrim'i ve dolayısıyla yerli otomotiv endüstrisinin kurulmasını candan destekleyenler de vardı. Diğerleri kadar sesleri gür olmasa da Devrim'i desteklemek için ellerinden geleni yaptılar.
Düşünen Adam dergisi ise o dönem yerli otomobil muhaliflerini şöyle sınıflandırıyordu:
Karamsarlar: Türkiye'de bazı kişilerin kendilerine ve topluma güveni yoktur. Bunlar özellikle her yeni iktisadi ve teknik girişime karşı çıkarlar.
Bazı İthalatçılar: Ülkede motorlu araç ithal eden bazı isimler buna karşıdır. Bunlar yabancı firmaların acenteliklerini almışlardır. Eğer yerli üretim olursa kârları düşecektir.
Türk Sanayisinin Gelişmesini İstemeyenler: Bunların sayıları azdır fakat sayı azlığı etkilerinin azlığı anlamına gelmemektedir.
"ŞİFA BULMAZ BİR AŞAĞILIK..."
Gökhan Evliyaoğlu (Son Havadis, 1 Nisan 1961): Bu akıl işine, mantık ve muhakeme neticesi varılan bu hükme ibret verici hislerle dolu birtakım kimseler ve gafil, cahil yahut kasıtlı bazı yazarlar karşı koymak istiyorlar. Hem de iş adamlarına, teknisyenlere bir aşağılık duygusu telkin etmeye çalışarak ve milli sanayimize iftira ederek… Bunlar gaflet içinde değil iseler Türk milletinin gelişmesine, Türkiye'nin kalkınmasına mâni olmak isteyenlerdir...
Fethi Aktan (Dünya Gazetesi, 1961): Şifa bulmaz bir aşağılık kompleksine duçar olan yarı cahiller. Bunlardan bazı gazetelerin köşelerine yerleşenler, Türkiye'de otomobil imalatı ortaya atılır atılmaz derhal feryada başladılar. Bu milli hamleyi hiçbir esasa dayanmadan sabote etmeye çalıştılar.
Sabri Esat Siyavuşgil (Yeni Sabah, 1961): Bırakın da otomobil yapmayı el alem gibi bir deneyelim yahu!