A HABER GALERİ
ABD başkanlık seçimlerinde hile yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı!
ABD'de süren başkanlık yarışında Donald Trump ve Joe Biden, kıyasıya mücadele ediyor. Beyaz Saray'da her iki adayın taraftarları arasında, arbede yaşandı. ABD başkanlık yarışında gelen son bilgilere göre, seçimlere hile karıştırıldığı iddiası, ortalığı yangın yerine çevirdi.

ARIZONA
Arizona, geleneksel olarak Cumhuriyetcilerin seçildiği bir eyalet. Trump, 2016'da Arizona'yı yüzde 4 farkla aldı. Önceki seçimlerle kıyaslandığında çok düşük bir farktı. Anketler bu seçimde Arizona'yı Joe Biden'ın alacağını gösteriyor. Arizona, coronavirüsten çok etkilenen eyaletler arasında. Bu da Biden'ın şansını yükseltiyor. Ancak Trump, Meksika sınırına duvar projesiyle seçmenin aklını çelebilir. Arizoza'nın delege sayısı 11.
KUZEY CAROLINA
Kuzel Carolina, Barack Obama'ya kadar Cumhuriyetçilerin kalesiydi. Obama, 2008'de az farkla da olsa Kuzey Carolina'yı aldı. Bu seçimde de anketlerde Biden önde görünüyor. İki aday da eyalet almak için milyonlarca dolarlık reklam harcaması yaptı. Yani Kuzey Carolina'da Trump için pembe bir tablo yok. Kuzey Carolina'nın delege sayısı 15.
FLORIDA
Florida'da seçimle ilgili öngörülebilen tek gerçek var. O da burada yarışın hep başa baş geçtiği. Florida'nın öngörülemezliği nüfus yapısının karışıklığından kaynaklanıyor. Başka eyaletlerden emeklilerin gelip yerleştiği bir yer olduğu için seçmen farklı eğilimler gösteriyor. 1964'ten beri Florida'yı alan Beyaz Saray'ı da alıyor. Florida'nın delege sayısı 29.