Rota Türkiye'ye çevrildi! 2.3 trilyon dolarlık fon | Yabancı yatırımcıların ilgisi hız kesmiyor
Ekonomik programın uygulanması ve enflasyonla mücadelede kararlılık, Türkiye'ye yerel seçimlerin ardından başlayan yabancı ilgisini canlı tutuyor. Yabancıların Türkiye’ye ilgisi hız kesmiyor. 2.3 trilyon doları yöneten Avrupa devi Amundi, Türk şirketlerinin tahvil ve hisselerini almaya başladı. Yatırım Bankası BofA ise, Türkiye ekonomisinin şoklara direncinin arttığına dikkat çekti
Kredi notundaki yükseliş, gri listeden çıkış ve enflasyonda beklenen hızlı düşüş, dünya devi fonların ve yatırım bankalarının Türkiye'ye bakış açısını değiştirdi.
Avrupa’nın en büyük varlık yönetim şirketi Amundi
Avrupa'nın en önde gelen varlık yönetim şirketi Amundi, Türk şirketlerinin tahvil ve hisse senetlerine yatırım yaptığını açıkladı. Dünya devi yatırım bankası Bank of America (BofA) ise yeni paylaştığı raporda, Türkiye'nin politika değişikliklerine karşı en dirençli ülke olduğuna vurgu yaptı.
Avrupa’nın en büyük varlık yönetim şirketi Amundi
GÜVENİN GÖSTERGESİ
Sabah Gazetesi'nin haberine göre 2.3 trilyon dolarlık fonun yöneticisi, Türkiye'nin piyasalarını güçlendirecek ekonomik normalleşme yolunda ilerlediğine inanıyor.

Türk tahvilleri artık Amundi'nin en beğendiği varlıklar arasında yer alıyor. Bu hamle, Amundi'nin Türkiye pazarına olan güvenini ve bölgedeki büyüme potansiyeline olan inancını gösteriyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda yatırımcıları Türk tahvillerinden uzak durmaları konusunda uyarmıştı.






