Vergi tavana yayılacak! AK Parti düğmeye bastı | Lüks araca binip “zarar ettim” deme dönemi kapanacak
AK Parti, vergi adaletinin sağlanması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Gelir ve kurumlar vergilerinde yapılacak değişiklikle vergilerin “tavana yayılması” hedefleniyor. Bu kapsamda yurt içi şirketler de yüzde 15 kurumlar vergisi ödeyecek. Lüks araçlara binip “zarar ettim” deyip vergi kaçırılamayacak. Kamu İhale Yasası’nda pazarlık usulü ve doğrudan temin yöntemi ile yapılan ihaleler büyük oranda sınırlandırılacak.
Ekonomik program kapsamında vergi adaletinin sağlanması, dolaylı vergilerin payının azaltılması için bir çalışma başlatılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı ön çalışma AK Parti grubuna sunuldu. AK Parti, taslak üzerinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

Pakete önümüzdeki günlerde son şekli verilerek TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Pakette öne çıkan düzenlemeler şöyle:

YÜZDE 15 VERGİ
Sabah'ın haberine göre Kurumlar vergisinde düzenlemeye gidilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çok uluslu şirketlerden yüzde 15 kurumlar vergisi alınacağını açıklamıştı. Yasa teklifi yurt içi şirketlere de aynı verginin getirilmesini içeriyor.





