A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
18 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Üç aylar orucu nedir, nasıl niyet edilir? 2025 3 aylar orucu ne zaman başlayacak? GKRY, İsrail ve Yunanistan’dan şer ittifakı! Türkiye’ye karşı askeri güç masada KPSS branş bazında sıralamalar güncellendi! 2024 lisans, ön lisans ve ortaöğretim Seda Sayan’dan yıllar sonra gelen Güllü itirafı! Meğer çocukları... KPSS nitelik kodu nedir, ne anlama geliyor? 6225, 2023, 3222… A’dan Z’ye kodlar Avrupa’nın Rusya’yla imtihanında kritik gün! Karar verilecek: Ya bugün para ya yarın kan Kocaeli parfüm fabrikası faciasında kan donduran ifadeler! Kaçış planı şoke etti Güllü’nün ölümünde Tuğyan’ı ele veren ilk şüphenin karesi! Yüzündeki ifade sürecin işaretiydi
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Ekonomi Haberleri Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

Giriş: 25.01.2023 09:34 Güncelleme: 25.01.2023 09:42
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele ile 15 yıl vadeli konut finansman modeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gıda fiyatlarındaki fırsatçılığın önüne geçmek için marketlere çağrıda bulunan Bakan Nebati, "İndirime devam" dedi. Enflasyonla mücadelede sert tedbirlerin alınması halinde ihracat, üretim, yatırım ve istihdamda artışın engelleneceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, parametrelerin olumlu yöne döndüğünü ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'de sanayide çarkların dönmesi, enflasyondaki düşüş ve gıda fiyatlarında fahiş artışların önüne geçildiğini açıkladı. Faizi eleştiren muhalefete de cevap veren Bakan Nebati, "Ekonomide ithalata bağımlı, üretimi bir yana iten, IMF'den borçlanmayı planlayan, sıcak paraya bağımlı bir planınız varsa bunu açıklayın?" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Bakan Nebati enflasyonla mücadele, EYT parası ve yapılandırmaların detaylarını aktardı.

Marketlere "indirime devam" çağrısı yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, TBMM gündemindeki 15 yıl vadeli konut finansman modelinin, zamanla 30 yıllık mortgage'e dönüşebileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

"SERT FREN İSTİHDAMI ENGELLER"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadelenin detaylarını anlattı. Sert frenin olumsuz etki yapacağını söyleyen Bakanı Nebati, "Enflasyonla çok sert mücadeleyi dünya ülkeleri gibi yapmıyoruz. Çünkü insan odaklıyız. Enflasyonla mücadelede çok geleneksel politikalarla hareket eder, çok sert bir şekilde frene basarsanız bizim övündüğümüz ihracat, üretim, yatırım ve istihdam artışını engellemiş oluruz. Kış aylarına rağmen işsizlik aynı seviyede devam ediyor. Bu bizim politikalardan kaynaklanıyor. Tersine bir politika işsizliğin yüzde 13-14'lere çıkması gibi bir sonucu doğurur. İnsan odaklı bir yönetim buna izin vermez. Enflasyonla ilgili kademeli geçişi öngörüyoruz. OVP'deki yüzde 25'lik hedefe ulaşacağız. Geçen yıl ve bu yıl enflasyonun çok çok üzerinde asgari ücret ve memur, emekli maaşlarını artırdığımız için bunun enflasyon üzerinde baskısı oluyor. Bu yıl o baskı da yok. Ondan sonraki yıl aşağıya, sonraki yıllarda da tek haneli enflasyon elbette hedefimiz." şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

"MARKETE GİDEN 'NİYE ARTIRIYORSUNUZ' DİYECEK"

Fahiş fiyatların kesildiğini dile getiren Bakan Nebati, marketlere çağrıda bulundu.

İndirimlerin devam etmesini isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Şimdi vatandaş markete gittiğinde fiyatlardaki aşırı oynaklık onu rahatsız eder. 'Kardeşim enflasyon yok, niye artırıyorsunuz' diye itirazda bulunacak, bulunacağız." dedi.

İşte Bakan Nebati'nin gıda fiyatları hakkındaki açıklaması;

"Aralık ayında TÜFE'nin düşmesi, ÜFE'nin 100'lü rakamların altına düşmesi, enflasyon konusundaki beklentilerin kırılmasına neden oldu. Şimdi öyle bir döneme girdik ki, bütün bu parametreler olumlu yöne döndü. Döviz stabil, Türkiye'nin makroekonomik gerçekleriyle uyumlu bir halde gidiyor. Yurtdışından artık yüksek enflasyon ithal etmiyoruz. Maliyetler düşmeye başladı. Gıda başta olmak üzere emtia fiyatlarında düşme var. Konteyner fiyatları 15-18 bin dolarlara çıkmıştı, tekrar aşağıya indi. Petrol fiyatları 85-90 dolar bandında gidiyor uzun süredir. Doğal gaz fiyatları 700 dolar seviyesine inmiş durumda. Bütün bunlar Türkiye'ye olan enflasyon baskısını hafifletti. Aralık ayında enflasyon artışındaki hız da düştüğü için enflasyonun düştüğünü hisseden üreticide de tüketicide de, 'enflasyon geçen seneki gibi bizi rahatsız edecek şekilde artmayacak' beklentisinin oluşmasına neden oldu. Şimdi vatandaş markete gittiğinde fiyatlardaki aşırı oynaklık onu rahatsız eder. 'Kardeşim enflasyon yok, niye artırıyorsunuz' diye itirazda bulunacak, bulunacağız."

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

"MARKETLERE 'İNDİRİME DEVAM' ÇAĞRISI"

Bakan Nebati, "Marketlerde gıda fiyatlarını bir kısmı sabitliyor, bir kısmı indirim yapıyor, bir kısmı belli sürelerle ilgili teminatlar vermeye başladı. Giyim, ayakkabı sektöründe indirimler başladı. İndirimlerin devamını bekliyoruz. Ama indirimleri yaparken tedarikçilerinizi, üreticilerinizi boğacak şekilde değil, herkesin elini taşın altına koyacağı, 'ben de bu ülkeye katkı sağlamak istiyorum' dürtüsüyle yapması lazım." şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

"PLANINIZ VARSA AÇIKLAYIN"

Muhalefetin faiz hakkındaki açıklamalarını hedef alan Bakan Nebati, CHP, DEVA ve İYİ Partili isimlere cevap verdi.

IMF'den borç alınmasının mı planlandığını belirten Bakan Nebati, "Ülkemizde üretimi istihdamı önceliyorsak, vatanımızı seviyorsak, faizin kesinlikle artmaması lazım. Buradan (DEVA Partisi Başkanı) Ali Babacan'a (CHP Sözcüsü) Faik Öztrak'a, (İYİ Parti Grup Başkanvekili) Erhan Usta'ya, (İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı) Bilge Yılmaz'a çağrıda bulunuyorum. Ekonomide ithalata bağımlı, üretimi bir yana iten, IMF'den borçlanmayı planlayan, sıcak paraya bağımlı bir planınız varsa bunu açıklayın. Niye paylaşmıyorlar? Niye gizliyorlar?" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

"KONUTTA 30 SENELİK MORTGAGE YOLU"

Bakan Nebati, Yeni Evim Projesi hakkında da merak edilenleri aktardı.

Uzun vadeli konut kredisi dönemine girileceğini belirten Bakan Nebati yaptığı açıklamada, "Geçen yıl hem maliyetler hem talep arttı. Son birkaç aydır emlakla ilgili olağanüstü çıkış-inişler yok. Daha stabil gidiyor. Verdiğimiz KGF ile önümüzdeki süreçte özellikle mahalle arasındaki üreticileri destekler nitelikte adımlar atıyoruz. Aslında toplumun ihtiyacını karşılayan, mahalle arasındaki müteahhitler. Birinci konutu destekliyoruz, henüz ikince el konutla ilgili bir çalışma yapmadık. Birinci el, arzın devamlı hale getirilmesini sağlıyor. Gayrimenkul finansal mimarisini oluşturduk." şeklinde konuştu.

İşte Bakan Nebati'nin açıklaması;

"Vadeleri 15 yıla çektik (Yeni Evim Projesi). Gerçek bir mortgage'in kapısını araladık. Zamanla bu dünyanın kabul ettiği, 20, 25, 30 senelere giden, bunu en iyi uygulayan İngiltere'deki gibi bir yapıya gelir. Yasamız çıkıyor. Sessiz bir devrim yaptık. Hazine olarak faizinizi bir karşılayacağız, sonra makul şartlarda geri alacağız. Mortgage'i biraz daha geliştirdik aslında. Bakanlığın sürekli desteklediği bir mimariye dönüştü. Bu arzın yönünü yoluna sokarsak ikinci elde de gerçek mortgage'a yani uzun vadeli konut kredisi dönemine girmiş olacağız."

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

"EYT İÇİN PARAMIZ VAR"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Başkan Erdoğan'ın müjdesini verdiği EYT için "paramız var" dedi.

Bütçeye yük olunmayacağını belirten Bakan Nebati, "Geçen yıldan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili toplumsal talebin geldiğini, bunun karşısında da sayın Cumhurbaşkanı'mızın kayıtsız kalmayacağı konusunda bir öngörümüz oldu. EYT'nin maliyetinin ne kadar olduğunu hesapladık, bütçemizi ona göre ayarladık. Kasayı çok güçlü tuttuk. Bunun karşılığı tamamen var. Memur, emekli aylıklarının da ilk 6 aylık kısmını koyduk. Önemli olan EYT'nin Meclis'ten geçmesi. Geçmesi için bir zaman gerekiyor. Vatandaş net olarak bilsin, paramız hazır. Prosedürün tamamlandığı gün hesaplarına girer. Kıdem tazminatı için de 25 milyar liralık bir Kredi Garanti Fonu (KGF) rakamı çıkarttık. Piyasada bu yetersizmiş gibi bir talep oluştu. Talep artarsa karşılayacak konumdayız. Ne de bütçeye bir yük oluruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

48 AY TAKSİT, PEŞİN ÖDEYENE İNDİRİM

İzmir'de 'İş Dünyası Buluşması'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Başkan Erdoğan tarafından açıklanan "borç yapılandırma paketi"nin detaylarını anlattı.

Düzenlemenin en kısa sürede Meclis'e geleceğini söyleyen Bakan Nebati, şunları söyledi:

Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, büyükşehir belediyeleri ve belediyeler ile il özel idareleri ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlıklarına ödenmesi gereken kamu alacaklarını yeniden yapılandırıyoruz.

Teklifle vergi ve prim borçları başta olmak üzere zamanında ödenmemiş borçların cezalarını kaldırıyoruz.

Adli para cezaları dahil olmak üzere idari para cezalarını da yapılandırma kapsamına alıyoruz.

Teklifte, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine imkan sağlayan düzenlemelere de yer veriyoruz. İşletmelerimiz, 2018 ila 2021 yılları için gelir, kurumlar, KDV ve gelir stopaj vergilerinde matrah ve vergi artırımı yaparak vergi incelemesi ve tarhiyata muhatap olmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

Bu konuda da şunu peşinen belirteyim; arttırılan matrahların vergilerini peşin öderlerse o zaman vergi aslında da yüzde 10 indirim sağlanacaktır.

Bu teklifteki önemli bir yenilik de taksit ödeme sürelerini 4 yıla çıkarmamızdır. Böylece vatandaşlarımız yapılandırılan borçlarını 4 yıla yayılan aylık taksitler halinde 48 taksitte ödeyebilecekler.

Ödeme süresini uzun tuttuk ancak daha kısa sürede ödemek isteyenlere de ayrıca avantajlar getiriyoruz.

Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, zaten küçük oranlar uygulayarak hesapladığımız yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90'ından da vazgeçiyoruz. Eğer yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı

Bakan Nebati’den flaş açıklamaBakan Nebati’den flaş açıklama BAKAN NEBATİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA
Bakan Nebati’den EYT açıklaması!Bakan Nebati’den EYT açıklaması! BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI!
Bakan Nebati ekonomiye ilişkin sunum yapacakBakan Nebati ekonomiye ilişkin sunum yapacak BAKAN NEBATİ EKONOMİYE İLİŞKİN SUNUM YAPACAK
Bakan Nebati’den enflasyon açıklamasıBakan Nebati’den enflasyon açıklaması BAKAN NEBATİ'DEN ENFLASYON AÇIKLAMASI
Üreten her vatandaşımızı destekleyeceğizÜreten her vatandaşımızı destekleyeceğiz "ÜRETEN HER VATANDAŞIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ"
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajıHazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajıHazine ve Maliye Bakanı Nebati’den marketlere gıda fiyatlarında indirim çağrısı! Enflasyonla mücadele mesajı
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
GKRY, İsrail ve Yunanistan’dan şer ittifakı! Türkiye’ye karşı askeri güç masada
dr reklam
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Üç aylar orucu nedir, nasıl niyet edilir? 2025 3 aylar orucu ne zaman başlayacak?
  • KPSS branş bazında sıralamalar güncellendi! 2024 lisans, ön lisans ve ortaöğretim
  • KPSS nitelik kodu nedir, ne anlama geliyor? 6225, 2023, 3222… A’dan Z’ye kodlar
  • Geçmeyen kaşıntı ve kuruluk: Egzama neden olur, belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?
  • Torba yasayla emeklilikte hesap değişiyor! Borçlanma, maaş, GSS... İşte yeni reformlar
  • Beyin yaşı değiştirilebilir mi? Doğru alışkanlıklar beyni 8 yıl daha genç gösteriyor
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı 350 uzman erbaş alımı ne zaman? Kimler başvurabilir?
  • KPSS 2025/2 tercih kılavuzu geldi mi? Merkezi atama ne zaman, branşlar belli mi?
  • Üç aylar 2025: Recep ayı ilk gecesi namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
  • Yılbaşında neden kokina çiçeği alınır, ne anlama geliyor? Kokina çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  • MEB AGS 10 bin öğretmen ataması: Branş ve kontenjanlar ne zaman açıklanacak?
  • Kışın en sert dönemi zemheri geliyor! Meteoroloji kritik tarihi verdi: Buz, kırağı
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS