Kalyon Holding'ten İGA İstanbul Havalimanı açıklaması: Payımızı yüzde 55’e çıkarıyoruz
Kalyon Holding, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarıyor. Konuya dair açıklama yapan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, "Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceğine duyduğumuz inanç ve güvenle havacılık ile enerjiyi stratejik sektör olarak belirledik. Önümüzdeki süreçte Asya, Afrika ve Avrupa’da da havalimanı işletmeciliği konusunda girişimlerimiz olacak" dedi.
Kalyon Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'yi bölgenin küresel bir yolcu ve ticaret hub'ı olarak dünya ekonomisinin merkezlerinden biri haline getiren ve salgına rağmen Avrupa'nın en çok yolcu ağırlayan havalimanı olan İGA İstanbul Havalimanı'nda ortaklık yapısı değişiyor.

(Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu)
Sanayiden enerjiye, altyapı projelerinden havalimanı işletmeciliğine kadar Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasında rol oynayan ve stratejik sektörlere yatırımlar yapan Kalyon Holding, Limak İnşaat ve Mapa İnşaat'ın İGA Havalimanı İşletmeleri AŞ'deki yüzde 20'şer hisselerini devretmelerinin ardından, yüzde 55'lik pay ile İGA İstanbul Havalimanı'nın büyük hissedarı oluyor.
İşlemlerin tamamlanması için Rekabet Kurumu'nun onayı bekleniyor.

"ÜLKEMİZE, HAVALİMANIMIZA VE TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNE SONUNA KADAR İNANIYORUZ"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, havacılığı stratejik sektörlerden biri olarak belirlediklerini belirterek, İGA İstanbul Havalimanı'nın çoğunluk hisselerine sahip olma girişimlerinin esasının da buna dayandığını aktardı. Kalyoncu, şunları kaydetti:








