İstihdama nükleer dopingi
Türkiye’nin yatırım için gün saydığı temiz ve güvenli elektrik üretimi için geri sayım başladı. Ekonomiye büyük katkı sunacak olan santraller, istihdama da doping etkisi yapacak.
- Ekonomi
- Giriş Tarihi: 21.01.2018 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 21.01.2018 | 02:51
YURTDIŞINDAN BİLE GÖÇ ALIYOR
Santralin Kurumsal İletişim Direktörü Thierry Taponard ise santral ve çevresindeki orta ölçekli şirketlere yıllık ortalama 30 milyon euroluk iş imkânı sunduklarını belirterek, santralin 2025'e kadar 2 milyar euro yatırım yapacağını söyledi. Taponard, tesis sayesinde farklı ülkelerden birçok insanın çalışmak için bölgeye geldiğini vurguladı. Flamanville nükleer santraline 5 kilometre uzaklıkta yer alan Les Pieux'in Belediye Başkanı Jacques Lepetit ise bölgede, nükleer santrallerle beraber yeni limanlar, demir ve karayolları ile altyapı tesisleri inşa edildiğini insanların hayat standardının yükseldiğini anlattı. Atık tesisine 27 kilometre uzaklıkta bulunan ve 5 nesildir bağcılık ile şampanya üretimi yapan bir çiftçi de üretimlerinde herhangi bir kalite ya da verim düşüklüğü olmadığını belirtti.
'BÖLGEMİZDE NÜKLEER KARŞITI KİMSE YOK'
Fransa'da nükleer santrallerin kurulduğu bölgede kalkınma ajansları kuruluyor. Cosne Bölgesi Kalkınma Ajansı Direktörü Claude Martin, "2000'den bu yana bölgede 40 yeni işletme faaliyete geçti. Burada nükleer karşıtı yok" diye konuştu. Derin Jeolojik Bertaraf Laboratuvarı yakınındaki Joinville Kasabasının Belediye Başkanı Bertrand Ollivier da bölge için bu tesisin yeni olduğunu kaydederek, "Tesislerin getirdiği avantajlar var. Her bir vilayet 30 milyon euro alıyor" dedi