Gizli düşman dondurma!
Sıcak günlerin soğuk tatlısı dondurma büyük risk taşıyor. Türkiye'de dondurmalar, Avrupa standardı olan yüzde 18 şeker oranı yerine en az yüzde 25 şeker içeriyor
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, Türkiye'de dondurmalardaki şeker oranının Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, yüzde 25 olan şeker oranının yüzde 18'e düşürülmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özdemir, yaptığı açıklamada, yüksek şeker oranı taşıyan dondurmanın, diyabete yol açabildiğini ve halk sağlığına zararlı olan dondurmaların tüketilmemesi gerektiğini kaydetti.
DONDURMA DEĞİL ŞEKER YİYORUZ
Yeterince pastörize edilmeyen dondurmaların tehlikeli olabileceğini bildiren Özdemir, "Dondurmanın içerisinde buz kristallerinin kalmaması lazım" dedi. Büyük firmaların tamamen kaliteli dondurma ürettiklerini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özdemir, "Dondurma yerken maalesef şekerli bir ürün yiyoruz. Biz dondurmanın tadını alırken önce süt tadı alınması gerekiyor. Ama şu andaki dondurmaları yediğimiz zaman önce şeker tadı alıyoruz" diye konuştu.
Takvim
DONDURMA DEĞİL ŞEKER YİYORUZ
Yeterince pastörize edilmeyen dondurmaların tehlikeli olabileceğini bildiren Özdemir, "Dondurmanın içerisinde buz kristallerinin kalmaması lazım" dedi. Büyük firmaların tamamen kaliteli dondurma ürettiklerini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özdemir, "Dondurma yerken maalesef şekerli bir ürün yiyoruz. Biz dondurmanın tadını alırken önce süt tadı alınması gerekiyor. Ama şu andaki dondurmaları yediğimiz zaman önce şeker tadı alıyoruz" diye konuştu.
Takvim