Sen de böyle söylersen!
Türkiye'nin en zenginlerinden Koç, İstanbul'un pahalılığından yakındı: Bir restoranda et yemek, Fransa ve İtalya'nın 3 katı...
- Ekonomi
- Giriş Tarihi: 30.06.2011 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 30.06.2011 | 08:49
'YERLİ ŞARAP UCUZ OLMALI'
İstanbul'u çok pahalı bulduğunu açıklayan Koç, özellikle et ve yerli şarapların fiyatının yüksekliğinden dert yandı. Dünyanın dört bir yanını gezen iş adamı, "Fransız şarabını severim. Ama şimdi çok iyi yerli şaraplar da var. Ancak yerliler biraz pahalı. 10 tane aldığınızda ikisi de kötü çıkarsa, 10 tane fiyatına 8 pahalı şarap almış oluyorsunuz" dedi. Yerli şarabın ucuz olması gerektiğine dikkat çeken Koç, sözü yemek piyasasına da getirdi.
HAYVANCILIĞI KORUYAMADIK
İstanbul'da "lüks patlaması" olduğunu söyleyen Koç, bu açıklamasını, "Yemek çok pahalı. Bir restoranda et yiyorsunuz fiyatlar uçmuş. Aynı yemeği İtalya'da, Fransa'da üçte bir fiyatına yiyorsunuz" cümleleriyle destekledi. Bunu et fiyatlarına bağlayan iş adamı, ithal ete vurgu yaparak, "Türkiye hayvancılığı
koruyamadı" şeklinde konuştu.
TAKVİM