Üniversite burs başvurusu ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru takvimi açıklandı mı?
KYK tarafından üniversite öğrencilerinden başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız burs veriliyor. Burs için şartları taşımayanlar için ise zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan geri ödemeleri öğrenim kredisi veriliyor. 2022-2023 KYK burs ve kredi başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, başvuruların hangi tarihlerde alınacağını araştırmaya başladı. Peki, üniversite burs başvurusu ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru takvimi açıklandı mı? Ayrıntılar haberimizde...
KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru takvimi heyecanla bekleniyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte yeni dönem eğitimleri başlarken, burs ve kredi başvurularının başlayacağı tarih gündeme geldi. Öğrenciler başvuruların ne zaman başlayacğaını merak ediyor. Peki, üniversite burs başvurusu ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru takvimi açıklandı mı? İşte haberin detayları...
KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Gözler KYK'dan gelecek açıklamalara çevrildi. Hemen şunu belirtelim, KYK burs ve kredi başvuruları, üniversitelere kayıtların tamamen sona ermesiyle başlayacak. Son olarak DGS ek yerleştirme sonuçları beklenirken, söz konusu sonuçların bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor. KYK burs ve kredi başvuruları takviminin ise ekim ayının son haftasında duyurulması bekleniyor. Söz konusu tarihler tahmini olup resmi açıklamayı beklemekte fayda var.
KYK BURS VE KREDİ NE ZAMAN YATAR?
KYK kredi ve burs ödemeleri, TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. Ödeme günleri ise şöyle:
Son rakamı 0 olan kişiler: Ayın 6. günü
Son rakamı 2 olan kişiler: Ayın 7. günü
Son rakamı 4 olan kişiler: Ayın 8. günü
Son rakamı 6 olan kişiler: Ayın 9. günü
Son rakamı 8 olan kişiler: Ayın 10. günü
İlk defa burs/kredi alacak öğrencilerin taahhütnamelerini nasıl ve ne zaman düzenlemeleri gerekmektedir?
Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.
KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?
Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.
BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?
İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.
AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ BURS/KREDİ ALABİLİR Mİ?
Yalnızca örgün öğretim öğrencilerine kredi/burs verilmektedir.
KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLMEKTEDİR?
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya geçici olarak uzaklaştırma,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Bakanlığa bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alınması,
• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLMEKTEDİR?
• Başarısız olma,
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Bakanlığa bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma,
• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.