KYK yurt yedek ne demek, yedekte kalan ne yapmalı?
KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından yedek sıraya alınan öğrenciler arama motorlarında ne yapmalı gerektiğini araştırıyor. 7 Eylül'de kayıt işlemlerinin son bulacağı GSB KYK yurtlarında yedek listeden giren öğrenciler süreci e-Devlet üzerinden takip edebilecekler. Ardından ise sıraya giren öğrenciler boş kontenjanlara yerleşebilecekler.
- Eğitim
- Giriş Tarihi: 05.09.2024 | 11:51
KYK yurt sonuçlarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak duyurdu. e-Devlet üzerinden sonuçlarını öğrenen adaylar bundan sonraki sürece ilişkin detayları araştırıyor. Özellikle yedeklerde kalan adaylar bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin bilgilere erişmeye çalışıyor. İşte merak edilen soruların cevapları...
Yedek Sırada Olan Öğrencilerin Yapması Gerekenler
Yedek listede yer alan öğrenciler, sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama bağlantısından takip edebilirler. Bakanlıkça açıklanan tarihlerde yedek alım sonuçları yayımlanacak ve sıraya giren öğrenciler, boş kontenjanlar dahilinde yerleştirilecektir. Bu nedenle, öğrencilerin başvuru ekranını düzenli olarak kontrol etmeleri önemlidir.
Farklı İlde Öğrenim Gören Yedek Sıradaki Öğrencilerin Yeniden Başvuru Yapma Durumu
Yedek sırada yer alıp farklı bir ilde öğrenim görecek öğrenciler, yeniden yurt başvurusunda bulunabilirler. Ancak, yeniden başvuru sırasında ilk başvuruda verilen yedek sırasının iptal edileceği konusunda bir uyarı verilmektedir. Başvuruya devam eden öğrencilerin ilk başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle, öğrencilerin ikinci başvuruyu yapmadan önce bu durumu dikkatlice değerlendirmeleri gerekmektedir.
İlk Kayıt Ücretini Ödeyen Öğrencilerin Yurt Müdürlüklerine Başvuru Süresi
İlk yerleştirme sonucunda yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, eğitim gördükleri üniversitenin akademik takvimine uygun şekilde yurda giriş yapmaları gerekmektedir. Ancak, bu süre zarfında yurda giriş yapamayacak durumda olan öğrencilerin, yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almaları zorunludur. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini ödedikten sonra hemen yurtta barınmaya başlamalıdır. Eğer öğrenci yurda hemen giriş yapamayacaksa, bu durumda da yurt müdürlüğünden izin alması gerekmektedir.