KYK 2024 yurt başvuru ekranı e-Devlet | 1, 2, 3, 4, 5, 6. tip KYK yurt ücretleri ne kadar? 3, 4, 6, 8 kişilik GSB KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için başvuru süreci başladı. Yükseköğrenim tercihlerinin ardından sonuçlarla ilgilenen gençler, yerleşim yerlerini belirlemek için KYK'nın 3, 4, 6 ve 8 kişilik yurtlarına başvuruda bulunacak. KYK'nın 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 tip fiyatları hakkında detaylar ise merakla bekleniyor. Öğrenciler, bu süreçte konaklama tercihlerini yaparken, KYK'nın sunduğu çeşitli yurt seçeneklerinden yararlanabilecekler.
2024-2025 akademik yılının başlamasına kısa bir süre kala, KYK yurt başvuruları da başladı.
e-Devlet üzerinden yapılacak olan bu başvurular, üniversite eğitimine başlayacak birçok öğrenci için barınma ihtiyacını karşılayacak. Peki, 2024-2025 KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt ücretleri ne kadar olacak?
2024 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için GSB yurt başvurularının bugün itibariyle başladığını duyurdu.
Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üniversitelere ilk kez kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Başvurular 24 Ağustos saat 23:59:59'a kadar sürecek.
KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?
Yeni dönem için KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak, önceki dönemlerde ödenen ücretler hakkında bilgi mevcut. 2023-2024 dönemi için KYK yurt ücretleri şu şekildeydi:
Tip 1: Aylık 345 TL
Tip 2: Aylık 405 TL
Tip 3: Aylık 480 TL
Tip 5: Aylık 510 TL
Tip 6: Aylık 570 TL
Yeni ücretlerin ne olacağı ise merakla bekleniyor.
KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?
KYK yurt başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılacak. Kazandıkları üniversitelere kayıt yaptıran öğrenciler, başvuruların nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. E-Devlet şifresi olan öğrenciler, başvurularını bu platform üzerinden kolayca gerçekleştirebilecekler. Şifre sahibi olmayan öğrenciler ise kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilir veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerini (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) kullanarak işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Başvuruların Değerlendirilmesi
Başvurular, 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu ile koordineli olarak değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumları, başvuru sırasında beyan edilecek ve bu bilgiler doğrultusunda yerleştirme süreci gerçekleştirilecek.
Değerlendirme ve Doğrulama Süreci
Yerleştirme sürecinde öğrencilerin aile gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri göz önünde bulundurulacak. Ayrıca, öğrencilerin beyan ettiği bilgilerin doğruluğu çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından incelenecek. Bu kurumlar arasında şunlar yer alıyor:
Yükseköğretim Kurulu
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Adalet Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı
Gelir İdaresi Başkanlığı
Sosyal Güvenlik Kurumu
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
Başvuruların sonuçlandırılmasının ardından, öğrencilere yönelik yerleştirme sonuçları açıklanacak.