AUZEF 2022-2023 sınav tarihleri | İstanbul Üniversitesi sınavları ne zaman? AUZEF sınav giriş belgesi açıklandı mı?
AUZEF sınav giriş belgeleri açıklandı mı sorusunun cevabı merak konusu oldu. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde tamamlayan öğrenciler akademik takvimi öğrenmeye çalışıyorlar. Peki AUZEF sınav giriş belgesi açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi sınavları ne zaman? İşte konuya ilişkin tüm detaylar..
AUZEF 2022-2023 sınav tarihleri belli oldu mu sorusu arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde okuyan öğrenciler vize ve final sınavlarının ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyorlar. Peki İstanbul Üniversitesi sınavları ne zaman? İşte AUZEF 2022-2023 sınav tarihleri...
AUZEF SINAVLARI NE ZAMAN?
AUZEF 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik takvimine göre vize sınavları 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İşte AUZEF 2022-2023 sınav takvimi:
Ara Dönem (Vize) Sınavları 12 Kasım - 13 Kasım 2022
Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) 24 Aralık - 25 Aralık 2022
Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) 04 Şubat - 05 Şubat 2023
AUZEF BAHAR DÖNEMİ TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?
AUZEF Bahar Dönemi sınav tarihleri henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin detay geldiğinde haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.
AUZEF SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?
Hemen şunu belirtelim ki, AUZEF vize sınavı giriş belgesi henüz yayımlanmadı. Sınav giriş belgeleri AUZEF'in https://auzefsinav.istanbul.edu.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrenciler AKSİS kullanıcı adı ve şifresini kullanarak belgeye erişebilecekler.
AUZEF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Çoktan seçmeli testlerde öğrencilerin ders sınav puanı, cevap optiklerinin optik okuyucular ile okunması sonucunda oluşturulur.
Açık öğretim programlarında;
Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap; kaç soruya yanlış cevap verdiği belirlenir ve sonra 20 soruluk bir test için her doğru cevap artı 5 puan; her yanlış cevap ise eksi 1,25 puan değeri ile çarpılıp toplanarak toplam ders sınav puanı elde edilir. (Öğrencinin şans başarısını (tesadüfi cevaplama) en aza indirmek için 4 yanlış 1 doğruyu götürür.)
Ders Puanı = (Doğru sayısı x 5) – (Yanlış sayısı x 1,25) olarak hesaplanır.
Örnek hesaplama aşağıdaki gibidir;
Açıköğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir teste 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı;
Ders puanı = (15 x 5) - (3 x 1,25) = (75) - (3,75) = 71,25 olacaktır.
Açık öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavında en az 40 puan alması gereki
Uzaktan öğretim programlarında;
Öğrencilerin ders puanları hesaplanır iken Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap verdiği belirlenir ve 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan ile çarpılarak toplam sınav puanı elde edilir; yanlış cevaplar dikkate alınmaz.
Ders Puanı = (Doğru sayısı x 5) olarak hesaplanır.
Uzaktan öğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir testte 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı;
Ders puanı = (15 x 5) = 75 olacaktır.
Uzaktan öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavlarında en az 50 puan alması gerekir.