ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları açıklandı mı? 2021 ATA AÖF yaz okulu sınavı ne zaman yapılacak?
ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 28 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen bütünleme sınavına katılan öğrenciler, sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlendi. Sınav soru ve cevaplarının erişime açılmasının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları açıklandı mı? 2021 ATA AÖF yaz okulu sınavı ne zaman yapılacak? İşte haberin detayları...
ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları açıklandı mı? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 2020-2021 bütünleme sınavı 28 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. Sınavın sonra ermesinin ardından sınava ilişkin soru ve cevaplar adayların erişimine açıldı. Şimdi ise sıra sonuçlarda. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları açıklandı mı? 2021 ATA AÖF yaz okulu sınavı ne zaman yapılacak? İşte cevaplar...
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
Hemen şunu belirtelim ki, 2020-2021 ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Resmi olarak sonuçların hangi tarihte açıklanacağı bilinmese de, bir önceki sınavlara baktığımızda sonuçların 1-2 hafta içerisinde açıklandığı görülüyor. Buna göre, bu sınava ilişkin sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?
ATA AÖF bütünleme sınavı soruları ve cevapları LMS üzerinden adayların erişimine açıldı. Öğrenciler, lms3.ataaof.edu.tr adresinde sol menüde yer alan soru itiraz sayfasından sınav sorularını görüntüleyebilecekler.
ATA AÖF YAZ OKULU BAŞVURU VE SINAV NE ZAMAN?
ATA AÖF 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yaz okulu takvimi belli oldu.
Yaz okulunda açılacak derslerden öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce başarısız olunan ya da takip eden üst yarıyıllardan (güz ya da bahar) ilk kez alınacak derslerden toplam 5 adet seçilebilecek.
Yaz okulu ders kayıtları: 02-09 Ağustos 2021
Yaz okulu eğitim-öğretim (dersler): 09 Ağustos - 10 Eylül 2021
Yaz okulu sınavı: 12 Eylül 2021
ATA AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU?
ATA AÖF tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın 18.03.2016 tarih ve 75850160-106-158- 16196 sayılı yazısında, aynı programı uygulayan üniversiteler arasında haksız rekabetin önlenmesi, ölçme ve değerlendirme sistemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve üniversitelerimizin açıköğretim programlarındaki kalitenin belli bir düzeyin altına düşmemesi için, açık öğretim programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 35'e çıkarılmasına, 26.02.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karar verildiği belirtilmektedir.
Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30'dan 35'e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir."
ATA AÖF ONLINE SINAVA NASIL GİRİLİR?
ATA AÖF onlnie sınav sistemine https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak giriş yapabilirsiniz. Öğrencilerin sınav tarihleri aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programı ATA AÖF tarafından duyurulacak. Sınav sürecinde, sorumlu olduğunuz ders ya da derslere ait sınavlarınızı, sadece anılan ders ya da derslerin sınav programında yer aldığı gün 09.00 ile 22.00 saatleri arasında sisteme girerek gerçekleştirebilirsiniz.
SINAV NASIL YAPILIYOR?
Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında yer alan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde "SINAVI BİTİR" butonuna tıklamazsanız, 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. Sınav ekranında önceki sorulara ve boş bıraktığınız sorulara tekrar geri gitmek engellenmiştir. Bir soruyu cevapladıktan ya da "boş bırak" seçeneğini işaretledikten sonra "Sonraki" butonunu kullanarak bir sonraki soruya geçiş yapabilirsiniz.
İnternetin kesilmesi durumunda "İnternet bağlantınızda sorun yaşanmaktadır. Sınava devam edebilmek için lütfen internet bağlantınızı kontrol ediniz." uyarısı verilir ve soru ilerlemesi durdurulur. Böyle bir durumda internet bağlantınızı kontrol ederek veya internet bağlantısı olan bir cihazdan giriş yaparak sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Sınav soruları kişiye özel olacak şekilde soru bankasından rastgele çekilecektir. Buna rağmen kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
Sınav esnasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları ("boş bırak" seçeneği dâhil) gösterilecektir. Bir soru görüldükten sonra, doğru olduğunu düşündüğünüz şıkkı ya da "boş bırak" seçeneğini işaretleyerek diğer soruya geçebilirsiniz. İşaretleme yapılmadan bir sonraki soruya geçilemeyecektir. Her bir öğrencinin karşısına çıkacak olan soru dizilimi ve cevap şıkları farklı olacaktır.
Oturum süresi (30 dakika) içerisinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda (elektrik/internet kesintisi, tarayıcının kapanması vb.), oturum süresi bitmeden aynı sınavın oturumuna tekrar girerek kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak 30 dakikadan sonra veya "SINAVI BİTİR" butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.
Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Mozilla Firefox ve Google Chrome tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir. Kullanacağınız tarayıcının güncel olduğundan emin olunuz. Sınava başlamadan önce tarayıcınız üzerinden "Ctrl+Shift+Delete" tuş kombinasyonunu kullanarak tüm tarayıcı verilerini temizleyebilirsiniz, ayrıca sınav esnasında tarayıcı kaynaklı bir problem yaşamanız durumunda Ctrl+F5 ile sayfanızı yenileyebilirsiniz.
Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir bilgi kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz.
Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil ettiğinden, cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?
Online final sınavı notunun başarı notuna katkısı %70 oranındadır. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde 4 (dört) yanlış cevap 1 (bir) doğru cevabı götürmektedir.