7-8 Ağustos KPSS sınavları ertelendi mi, iptal mi? ÖSYM 2021 KPSS Alan Bilgisi sınav tarihi ne zaman?
KPSS sınavları ertelendi mi? 2021 yılına ilişkin KPSS sınavları başladı. 1 Ağustos'ta A Grubu ve Öğretmenlik sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları gerçekleştirilmişti. Alan Bilgisi oturumuna katılacak adaylar heyecan içinde sınav tarihini bekliyor. Peki, 7-8 Ağustos KPSS sınavları ertelendi mi, iptal mi? ÖSYM 2021 KPSS Alan Bilgisi sınav tarihi ne zaman? İşte cevaplar...
KPSS Alan Bilgisi sınavı ertelendi mi, iptal mi? Kamuya persone olarak atanmak isteyenler için 2021 yılına lisans düzeyinde gerçekleştirilen KPSS sınavlarının detayları belli oldu. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının tamamlanmasının ardından sıra Alan Bilgisi oturumunda. Alan Bilgisi oturumuna katılacak adaylar sınavın iptal olup olmadığını araştırıyor. Peki, 7-8 Ağustos KPSS sınavları ertelendi mi, iptal mi? ÖSYM 2021 KPSS Alan Bilgisi sınav tarihi ne zaman? İşte haberin detayları...
KPSS ALAN BİLGİSİ ERTELENDİ Mİ, NE ZAMAN?
Hemen şunu belirtelim ki, KPSS sınavları daha önce belirlendiği tarihlerde gerçekleştirilecek. Sınavların ertelenme ya da iptal edilmesiyle ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Buna göre, 2021 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının Alan Bilgisi oturumları 7-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.
7 Ağustos saat 10.15: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Testleri
7 Ağustos saat 14.45: Hukuk, İktisat, Maliye Testleri
8 Ağustos saat 10.15: İşletme, Muhasebe, İstatistik Testleri
KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?
Kamu Yönetimi: 40 soru, 50 dakika
Uluslararası İlişkiler: 40 soru, 50 dakika
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: 40 soru, 50 dakika
Hukuk: 40 soru, 50 dakika
İktisat: 40 soru, 50 dakika
Maliye: 40 soru, 50 dakika
İşletme: 40 soru, 50 dakika
Muhasebe: 40 soru, 50 dakika
İstatistik: 40 soru, 60 dakika
KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2021 KPSS sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişima açılacak. Adaylar, TC. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler.
KPSS ÖABT NE ZAMAN?
2021 KPSS ÖABT sınavı 15 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15'te ve 14.45'te gerçekleştirilecek. İlk oturumda adaylara 150 dakika, ikinci oturumda ise 120 dakika süre verilecek.
Sınav, İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri alanı için oturum saat 14.45'te, diğer ÖABT alanları için ise saat 10.15'te gerçekleştirilecek.
KPSS ÖABT SINAV KONULARI
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Diğer Alanlar (Sınav saati: 10.15);
* İlköğretim Matematik
* Fen Bilimleri
* Matematik (Lise)
* Fizik
* Kimya/Kimya Teknolojisi
(Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15))
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam Hatip Meslek Dersleri Alanı (Sınav saati: 14.45)
* Türkçe
* Sosyal Bilgiler
* Türk Dili ve Edebiyatı
* Tarih
* Coğrafya
* Biyoloji
* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
* Rehberlik
* Beden Eğitimi
* Okul Öncesi
* İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri
(Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15))
LİSANS KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır
MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)/Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda ve ilgili yabancı dilde alınan YDS/e-YDS sonucu (2021 yılında 2021-YDS/1 ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2021 e-YDS sonucu) kullanılacaktır.
KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların,YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.
Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS'de en az 1 ham puanı bulunmayanadayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
Tablo-1'deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo-2'de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.
Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.
Adayların ASP'leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanlarının ikisinde de sınava giren adaylara iki ayrı KPSSP121 puanı hesaplanacaktır.