Hamas lideri Yahya Sinvar şehit edildi! Sinvar'ın şehadeti camilerden ilan edildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Hamas lideri Yahya Sinvar'ın hedef alındığı iddia edildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı da Sinvar'ın şehit edildiğini duyururken İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da İsrail askerlerini tebrik etti. ABD Başkanı Joe Biden'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray'dan Biden adına yapılan açıklamada, "DNA testleri Sinvar'ın öldüğünü doğruladı" denildi. Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti Batı Şeria'da camilerden ilan edildi. Anonslarda "En büyük savaşçı komutan Yahya Sinvar şehit edildi" ifadeleri yer aldı. Öte yandan Yahya Sinvar'ın son görüntüsü ortaya çıktı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlendiği saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın "öldürmüş olma ihtimalini" araştırdığını açıkladı. Hamas Kaynakları, "Sinvar'ın ölebileceğine dair işaretler var" ifadelerini kullandı.

SİNVAR ŞEHİT EDİLDİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Yahya Sinvar öldürüldü, tüm rehineler geri gelinceye kadar tüm gücümüzle savaşacağız. Savaş henüz bitmedi. Hamas, Gazze'yi yönetemeyecek" ifadelerine yer verdi.

ŞEHADETİ CAMİLERDEN İLAN EDİLDİ
Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti Batı Şeria'da camilerden ilan edildi. Anonslarda "En büyük savaşçı komutan Yahya Sinvar şehit edildi" ifadeleri yer aldı.

CANLI ANLATIM
00:17 18 Ekim 2024

BIDEN VE NETANYAHU TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Biden'ın Hamas lideri Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki saldırıda hayatını kaybetmesi üzerine telefonda görüştüğü bildirildi.İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Biden'ın Sinvar'ın yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle Netanyahu'yu tebrik ettiği belirtildi. Netanyahu ile Biden'ın Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için "bir fırsat doğduğu" görüşünü dile getirdiği ve bu konuda ortaklaşa çalışmaya karar verdikleri kaydedildi.

 

 

 

 

23:21 17 Ekim 2024

SİNVARI'IN ŞEHİT EDİLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Terör devleti İsrail'in düzenlediği operasyonda şehit edilen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son görüntüsü ortaya çıktı. İsrail dronu tarafından görüntülenen Sinvar'ın, kolundan yara aldığı, muhtemelen enkazın tozundan korunmak için yüzüne bandana sardığı ve dronu fark ederek bir cisimle uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor.

 

 

22:30 17 Ekim 2024

SİNVAR'IN ŞEHADET HABERİ CAMİLERDEN İLAN EDİLDİ

 

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti Batı Şeria'da camilerden ilan edildi.  Anonslarda "En büyük savaşçı komutan Yahya Sinvar şehit edildi" ifadeleri yer aldı. 

22:25 17 Ekim 2024

"YAHYA SİNVAR ÖLDÜRÜLDÜ"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, “Yahya Sinvar öldürüldü, tüm rehineler geri gelinceye kadar tüm gücümüzle savaşacağız. Savaş henüz bitmedi. Hamas, Gazze’yi yönetemeyecek” dedi. 

 

 

21:13 17 Ekim 2024

BIDEN: DNA TESTLERİ SİNWAR'IN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

ABD Başkanı Biden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Yahya Sinvar öldü. Bugün, İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya için iyi bir gün. İsrailli dostlarıma: Bu şüphesiz rahatlama günüdür; tıpkı 2011 yılında Başkan Obama'nın Usame Bin Ladin’i öldürme operasyonunu emretmesinin ardından ABD’de tanık olunan sahnelere benzer. 7 Ekim’den sonra, Özel Harekat ve istihbarat personelimize, İsrailli meslektaşlarıyla birlikte Sinvar ve Gazze’de saklanan diğer Hamas liderlerini bulmalarına yardımcı olmaları talimatını verdim. İstihbarat desteğimizle, IDF Hamas liderlerini amansızca takip etti, onları saklandıkları yerlerden çıkardı ve kaçmaya zorladı. Bugünkü gelişmeler bir kez daha kanıtladı ki dünyanın hiçbir yerindeki teröristler adaletten kaçamaz, ne kadar uzun sürerse sürsün. İsrail’in, Hamas’ın liderliğini ve askeri yapısını ortadan kaldırma hakkı vardı. Hamas, artık 7 Ekim'e benzer bir saldırı gerçekleştirecek kapasiteye sahip değil. Yakında Başbakan Netanyahu ve diğer İsrailli liderlerle görüşerek onları tebrik edeceğim. Masum insanlara bu kadar büyük yıkım getiren bu savaş artık sona ermeli. Hamas’ın iktidarda olmadığı bir Gazze’de “ertesi gün” için, hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayacak siyasi bir çözüm imkânı artık var. Yahya Sinwar, bu hedeflerin tümüne ulaşmanın önünde aşılması imkansız bir engeldi. O engel artık yok. Ancak önümüzde hâlâ çok iş var.

 

21:00 17 Ekim 2024

“HEDEF "SİNVAR" DEĞİLDİ”

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddia edilirken A Haber muhabiri İslim İstanbullu detayları aktardı. A Haber muhabiri İslim İstanbullu yaptığı açıklamada, “İsrail Ordu Sözcüsünün bir açıklaması var. "Sinvar’ı öldüren top mermisinin atışının dün saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. Ancak bina bu çeşitli yöntemlerle tarandı. Tarandıktan sonra Sinvar’ın cesedi bulundu” açıklamaları yapıldı. Amerikalı bir yetkilinin de bir açıklaması var. “İsrail ordusu yaşananlar karşısında bizim kadar şaşkın. Operasyon Sinvar’ı hedef alma amacı taşımıyordu.” açıklamaları yapıldı." dedi.

 

20:47 17 Ekim 2024

NETANYAHU: SALDIRILAR DEVAM EDECEK

Netanyahu, Sinvar'ın yaşamını yitirdiğine yönelik Tel Aviv makamlarından gelen açıklama sonrası sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayımladı. Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini söyleyen Netanyahu, Hamas'ın "artık Gazze Şeridi'ni yönetemeyeceğini" ileri sürdü.Netanyahu, "savaş bitmedi" diyerek Gazze'ye yönelik saldırıların devam edeceğini belirtti. Gazze'deki İsrailli esirler konusuna değinen Netanyahu, bu esirleri geri getirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

20:41 17 Ekim 2024

İSRAİL CUMHURBAŞKANI HERZOG: TEBRİK EDERİM

İsrail Başbakanı Yahya Sinvar yaptığı açıklamada Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü duyururken operasyon için İsrail askerlerini tebrik etti.

 

 

19:40 17 Ekim 2024

İSRAİL DIŞİŞLERİ: HAMAS LİDERİ ÖLDÜ

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Gazze’ye saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği açıklamasını yaparken, Hamas henüz konuyla ilgili paylaşımda bulunmadı. İsrail Başbakanı Binjamin Netahyahu "Çok kısa bir süre içerisinde Hamas lideri Sinvar'ın ölümünü tamamen teyit etmiş olacaklarını" söyledi.

 

19:39 17 Ekim 2024

"SİNVAR'IN ÖLEBİLECEĞİNE DAİR İŞARETLER VAR"

Öte yandan Hamas Kaynakları, "Sinvar'ın ölebileceğine dair işaretler var" ifadelerini kullandı.

 

18:38 17 Ekim 2024

DNA ANALİZİ BEKLENİYOR

İsrail Ordusu'nun enkazda bulunan ve Hamas lideri Yahya Sinvar olduğu düşünülen cenazeden aldığı örnekleri DNA analiziyle incelediklerini söylemesi üzerine test sonuçlarının ne zaman çıkacağı dünya gündeminde merak konusu. Rutin bir DNA testi en erken 3 günde çıkarken, FBI'ın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre istihbarat amaçlı hızlı DNA testleri birkaç saatte sonuç verebiliyor. Al Jazeera yayınında ise Sinvar'ın, bulunan cenazeyle karşılaştıralacak orijinal DNA'sının Sinvar uzun süre İsrail hapishanelerinde kaldığı için IDF'in elinde olduğu bilgisi verildi.

 

18:38 17 Ekim 2024

"BİNA TANKLA TARANDI"

Yahya Sinvar'ın "öldürüldüğünü" öne süren İsrail Ordu Radyosu, sabah saatlerinde bölgedeki bir binada "şüpheli hareketlenme" tespit edildiğini, ardından binaya yönlendirilen bir tankın namlusundan binanın ateşlendiğini iddia etti. Radyoya göre, saldırıdan sonra binaya gönderilen bir drone ile enkazı izleyen işgal ordusu, enkazda bulunan kişinin Sinvar olabileceğini düşündü ve üstlerine bilgi verdi. 

 

17:55 17 Ekim 2024

ABD YÖNETİMİ DE BİLGİLENDİRİLDİ

Times of Israel'in haberine göre aralarında ABD Başkanı Joe Biden'ın da olduğu ABD yetkilileri Yahya Sinvar'ın ölmüş olabileceği olasılığıyla ilgili bilgilendirildi. ABD'li yetkililere DNA analizinin sürdüğü de iletildi. Biden, İsrail yönetimine benzer bir söylemle Sinvar'ın öldürülmesinin savaş için "kritik önemde" olduğunu söylemişti.Aksa Tufanı Operasyonu'nu planlayan iki liderden biri olarak kabul edilen Sinvar, İsrail tarafından da "7 Ekim saldırılarının beyni" olarak niteleniyor. 

 

17:51 17 Ekim 2024

HAMAS'TAN YALANLAMA

Hamas'tan iddialara ilişkin ilk açıklama geldi. "İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  "Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı,  algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir."

 

17:36 17 Ekim 2024

"IDF BİNADA ONUN OLDUĞUNU BİLMİYORDU"

İsrailli yayın organı Channel 12, İsrail işgal ordusunun, bombalı saldırıyı Hamas lideri Yahya Sinvar'ın da binada bulunmuş olabileceğini bilmeden gerçekleştirdiğini. Haberde Sinvar olduğundan şüphelenilen cenazenin varlığından saldırıdan sonra haberdar olunduğu, IDF'in kimlik tespiti çalışmalarına saldırının ardından başladığını bildirildi. Öte yandan cenazeden alınan örneklerden yapılan DNA analizinin incelendiği kaydedildi.

 

17:35 17 Ekim 2024

CHANNEL 12'DEN "SİNVAR ÖLDÜ" İDDİASI

İsrail basınında yer alan bir son dakika haberine göre İsrailli Channel 12, üst düzey bir İsrailli yetkilinin "Yahya Sinvar etkisiz hale getirildi" şeklinde bilgi verdiğini öne sürdü. 
16:14 17 Ekim 2024

İSRAİL, YAHYA SİNVAR'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASINI ARAŞTIRIYOR

İsrail işgal ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana her yerde aradığı Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'deki çatışmalarda öldürülmüş olabileceğini ileri sürüyor.İşgal ordusu tarafından yapılan kısa askeri açıklamada operasyonla ilgili detaylar verilmezken, "Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarda, üç terörist etkisiz hale getirildi" denildi ve istihbaratın "ölenlerden birinin Yahya Sinwar olması ihtimali araştırılıyor. Şu ana kadar, kimlikleri teyit edilmiş değil" ifadeleri kullanıldı.Üst düzey İsrailli bir yetkili İsrail medyasına Yahya Sinvar'ın ölmüş olma olasığıyla ilgili "büyük olasılıkla" ifadesini kullandı. Hamen ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Twitter'dan yaptığı açıklamada Hizbullah'ın öldürülen lideri Nasrallah'ın da fotoğrafını paylaşarak "Her bir teröriste ulaşıp, etkisiz hale getireceğiz" şeklinde bir paylaşım yaptı.Gazze Şeridi'ni yöneten Sinvar, siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da Tahran'da İsrail tarafından öldürülmesiyle Hamas'ın başına geçti.İsrail, 377 gündür Gazze'deki her taşın altına baktığı Sinvar'ın son çatışmalardan birinde öldürülen üç kişi arasında olup olmadığını araştırıyor. İsrail ordusunun iddiasında, halihazırda kimliklerin doğrulanamadığı vurgulandı.Hem İsrail hükümeti hem de ABD yönetimi Sinvar'ın öldürülmesini "kilit bir hedef" olarak nitelemişti.

 

15:39 17 Ekim 2024

"HAMAS AÇIKLAMADIĞI SÜRECE İTİBAR ETMEM"

Askeri Stratejist İbrahim Keleş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Keleş, "Karşımızda İsrail var. Yalan söylemeyi veya gerçekleri ters düz etmeyi başaran bu konuda çok mahir olan bir yapı var karşımızda bir örgüt var. Ben artık bunun için devlet ifadesini de pek kullanmak istemiyorum. İsrail'in hangi sözüne itibar etmeliyiz? Hamas açıklamadığı sürece doğrulamadığı sürece ben İsrail'in sözüne itibar etmem. Çünkü yalancılıkta çok mahirler. Bunlar psikolojik savaşın başka bir boyutudur. Moralleri çökertmek istiyorlar. Lider kadroyu şehit etmekle bu dava biter mi? Bitmez. İsmail Haniye'den önce de Hamas'ın liderlerinden çok şehit var." ifadelerini kullandı.

 

 

15:33 17 Ekim 2024

İSRAİL'İN YAYINLADIĞI FOTOĞRAFLAR GERÇEK Mİ?

A Haber muhabiri İslim İstanbullu Hayfa'dan gerçekleştirdiği yayında iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İşte İstanbullu'nun sözleri: "İsrail ordusunun Sinvar'ın öldürüldüğüne yönelik bir iddiası var. İsrail basınında Sinvar'a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar var. Ancak henüz bu resimler doğrulanmadı. İsrail Güvenlik Kabinesi de Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddia ediyor. Sinvar sert tutumuyla bilinen bir lider."

 

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.