CANLI | İsrail-Lübnan ateş hattı! İsrail'den kapsamlı saldırı | Savaş bölgesinde tek canlı yayın A Haber'de

Katil İsrail ordusu, bir yandan Gazze'ye yönelik bombardımanı sürdürürken, bir yandan da kuzeyindeki Lübnan'a saldırıyor. İsrail'in saldırıları sonrası Hizbullah, önce Hayfa'yı ardından da Tel Aviv'i hedef alırken İsrail ise karşılık olarak Lübnan'ın güneyine ve Bekaa bölgesine kapsamlı bir saldırı başlattı. Düzenlenen saldırıda can kaybı 23'e yükselirken çok sayıda yaralı bulunuyor.

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail'in pazartesi günü itibarıyla artan hava saldırılarında 581 kişi öldü.Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail'in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

CANLI ANLATIM
17:28 25 Eylül 2024

İSRAİL 280 HİZBULLAH HEDEFİNİ VURDU

İsrail ordusu, bugün Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah'a ait olduğunu duyurduğu 280 hedefi vurduğunu açıkladı.

İsrail, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik "şiddetli, en geniş ve en yoğun" saldırısının üçüncü gününde ülkenin güney, doğu ve orta kesimlerine saldırılarına devam etti.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Lübnan'da Hizbullah'a ait 280 hedefi vurduğunu duyurdu.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının Hizbullah’ın bu sabah Safed ve Nehariya kentlerine saldırılarında kullandığı roket fırlatma rampaları ve silah depolama tesisleri olduğu iddia edilen yerlerin yanı sıra hareketin altyapısının hedef alındığını belirtti. İsrail savaş uçaklarının Hizbullah'a saldırılarını devam ettireceği belirtildi.

16:15 25 Eylül 2024

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine bugün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e, yaralı sayısı 223'e yükseldi. İsrail ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, ordunun Lübnan'a kara harekatına güçlü bir şekilde hazır olması gerektiğini ifade etti.

 

15:58 25 Eylül 2024

İSRAİL'DEN 60 HEDEFE SALDIRI AÇIKLAMASI

İsrail Savunma Kuvvetleri IDF, Hizbullah'ın istihbarat karargahındaki 60 hedefe saldırdıklarını duyurdu.

IDF'den yapılan açıklamada "Bugün savaş uçakları, Hizbullah'ın istihbarat dairesine bağlı istihbarat karargâhına ait 60 hedefe saldırı düzenledi. Saldırılarda düşmanın istihbarat resmini oluşturmak için kullandığı toplama araçları, karargah ve diğer altyapılar imha edildi." ifadelerine yer verildi.

14:20 25 Eylül 2024

İSRAİL'DE 3 KİŞİ YARALANDI

İsrail Ordu Radyosu Lübnan'dan atılan füzelerin Nahariya yakınlarındaki Kibbutz Sa'ar'a düşmesi sonucu 3 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail basınına göre Hayfa'nın güneyindeki Zakharon Yaakov ve Bat Shlomo'ya ilk kez roketler düştü.

13:01 25 Eylül 2024

10 ÖLÜ 29 YARALI

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyi ve Beyrut’un kuzeyine düzenlediği hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Beyrut’un kuzeyinde yer alan Keservan bölgesindeki El-Muaysira beldesine İsrail ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Hava saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, İsrail uçaklarının güneyde de Ayn Kana beldesini vurduğu aktarıldı.

Açıklamada, Ayn Kana’yı hedef alan hava saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı ifade edildi.

11:34 25 Eylül 2024

İSRAİL'DEN KAPSAMLI HAVA SALDIRISI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyine ve Bekaa Vadisi'ne "kapsamlı" hava saldırıları düzenlendiği belirtildi.

Bölge sakinleri, İsrail'in hava saldırılarında Bekaa Vadisi ile Lübnan'ın güneyinde çok sayıda noktanın vurulduğunu aktardı.

09:50 25 Eylül 2024

HİZBULLAH'IN HEDEFİ MOSSAD

Hizbullah Tel Aviv yakınlarındaki Mossad karargahını hedef alan bir balistik füze ateşlediğini iddia etti. Hizbullah, Mossad’ın son haftalarda Lübnan'da düzenlenen saldırılarda liderlerin öldürülmesi ve çağrı cihazları ile telsizlerin havaya uçurulması olaylarından sorumlu olduğunu söyledi.

 

08:45 25 Eylül 2024

HİZBULLAH TEL AVİV'E FÜZE FIRLATTI

İsrail savaş uçakları, gece Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenleyip başkent Beyrut'un üzerinde ses duvarını aşarken, Hizbullah da 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı.
İsrail, Hizbullah" ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik "şiddetli, en geniş ve en yoğun" saldırısının üçüncü gününde de Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerine yönelik saldırılarına devam etti.
İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında, Adlun ve Kefr Hatta kasabaları ile Sidon bölgesindeki El-Akibiye kasabası çevresi ve Hadasa, Ayta el-Cebel ve Bint Cubeyl bölgesindeki Yatır beldeleri de dahil olmak üzere birçok bölgedeki konutları hedef aldı.
Hava saldırılarında ayrıca Deyr ez-Zehrani kasabası, Humin el-Fevka ve Rumin arasındaki Harc Hamile ve Ayn Kana, Vadi Bölgesi de dahil olmak üzere güneyde yer alan Nebatiye bölgesini de hedef alındı. Lübnan'ın doğusunda da İsrail savaş uçaklarının saldırıları Baalbek bölgesindeki Cinta, Nebi Şit, Şaat, Nahle, Devrus, Brital, El-Hıdır ve El-Cemaliyye de dahil olmak üzere Bekaa bölgesindeki kasabalara uzandı. Bekaa'da da hava saldırılarında Batı Bekaa Bölgesi'ndeki Midun, Sehmer kasabaları ve Meşgara Ovası çevreleri ile Zahle ilçesindeki Reyak beldesi hedef alındı.
Lübnan'ın orta kesiminde ise İsrail savaş uçakları Beyrut'un güneyindeki Ciye sahil bölgesini hedef aldı. Bu arada Lübnan resmi ajansı NNA da İsrail savaş uçaklarının, Nabatiye bölgesindeki Aba ve Habbuş ile Sidon bölgesindeki Kevseriyyetu es-Siyad da dahil olmak üzere Lübnan'ın güneyindeki diğer kasabalara da hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.
Öte yandan, İsrail savaş uçakları başkent Beyrut semalarında 2 kere ses duvarını aştı. NNA'nın Ayn Kana'yı hedef alan saldırıda sayı belirtmeden "yaralıların" olduğu yönündeki haberinin dışında, diğer saldırılarda ölen veya yaralananların olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.
HİZBULLAH, 8 EKİM'DEN BU YANA İLK DEFA TEL AVİV'E FÜZE ATTI
İsrail ordu radyosunun haberinde, Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Tel Aviv bölgesinin Lübnan'dan füze saldırılarına maruz kaldığı belirtildi. Haberde, füzeye karşı konularak düşürüldüğü ifade edildi.
İSRAİL LÜBNAN'DA 558 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.   

03:58 25 Eylül 2024

FAS'TA İSRAİL'E KARŞI PROTESTO GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fas'ın başkenti Rabat'ta onlarca kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşı ve Lübnan'a düzenlediği saldırıları kınamak için gösteri düzenledi.
Fas Filistin'i Destekleme Cephesi'nin organize ettiği protestoda onlarca Faslı, başkent Rabat'taki parlamento binası önünde toplandı.
Göstericiler, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması ve Arap ve İslam ülkelerinin İsrail'i durdurmak için müdahale etmesini talep eden sloganlar attı.
Batılı ülkelerin İsrail'e sağladığı geniş desteği kınayan göstericiler, uluslararası toplumun Tel Aviv'in işlemeyi sürdürdüğü suçlarını durdurmadaki başarısızlığını da kınadı.
İsrail ile normalleşmenin ve tüm anlaşmaların iptal edilmesini talep eden pankartlar taşıyan göstericiler, "Allah'a söz veriyoruz ki unutmayacağız, Filistin gözümüzde", "Halkın selamı Lübnan direnişine" ve "Siyonistler dışarıya çıksın. Fas özgür toprağımızdır" sloganları attı.
Protestonun sonunda İsrail bayrağını yakan protestocular, Filistin davasını desteklemek için gösterilerine devam edeceklerini belirttiler.
Fas Filistin'i Destekleme Cephesi Üyesi Abdulilah Binabdusselam, protesto sırasında yaptığı konuşmada, Fas halkının Filistin'i desteklemeye devam ettiğini söyledi.
Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak'taki direnişi öven Binabdusselam, bunu "Filistin halkına destek sağlayan ve acılarını hafifleten bir güç" olarak
değerlendirdi.

03:26 25 Eylül 2024

LÜBNAN'DA YERİNDEN OLANLARIN SAYISI YARIM MİLYONA YAKLAŞTI

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail'in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının yarım milyona yaklaştığını söyledi.
Bakan Buhabib, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında Carnegie Vakfının düzenlediği bir etkinlikte konuşma yaptı.
Buhabib, İsrail'in Hizbullah'a yönelik bombalamaları sırasında Lübnan'da yerinden edilenlerin sayısının yarım milyona yaklaştığını belirtti.
Yakın zamandaki saldırılardan önce Lübnan'da 110 bin kişi yerinden edilmişken, Buhabib, bu sayısının artık muhtemelen 500 bine yaklaştığını ifade etti.
 
03:22 25 Eylül 2024

TUNUS'TA İSRAİL SALDIRILARINA KARŞI GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Tunus'ta onlarca kişi, İsrail'in devam eden saldırılarına karşı "Lübnan direnişiyle" dayanışmak için gösteri yaptı.
Normalleşme Sistemine Karşı Koymak için Tunus Ağı'nın çağrısı üzerine İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını reddetmek amacıyla başkent Tunus'taki belediye tiyatrosu önünde düzenlenen gösteriye onlarca kişi katıldı.
Göstericiler, "Sesinizi yükseltin, gururumuz Beyrut'tur " ve "Direniş, direniş, uzlaşma yok, pazarlık yok" sloganları attı.
Normalleşme Sistemine Karşı Koymak için Tunus Ağı Üyesi Selahaddin el-Mısri, gösteri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösterinin
amacının, Tunusluların direniş çabalarıyla dayanışma içinde olduğunu ortaya koymak olduğunu söyledi.
 
01:59 25 Eylül 2024

GİORGİA MELONİ: LÜBNAN'DAKİ DURUM BENİ ENDİŞELENDİRİYOR

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Lübnan konusunda en büyük güçlüğün bir şekilde ateşkese ulaşmak ve gerilimi azaltmak olduğunu belirterek, geniş çaplı bir savaşın hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Meloni, buradaki temasları ile gündemdeki konulara dair İtalyan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İsrail'in son günlerde hava saldırısı düzenlediği Lübnan'daki durumun sorulması üzerine Meloni, "Lübnan konusunda en büyük zorluğun orada bir şekilde ateşkese ulaşmak ve gerilimi düşürmek olduğuna inanıyorum. İsrail'in elbette her zaman olduğu gibi kendini savunma hakkı olduğunu düşünüyorum. Ama Lübnan'da geniş çaplı bir savaşın, hiç kimseye faydası olmayacağını düşünüyorum. Bu nedenle itidalli olunması yönündeki mesajlarımızı aktarmaya devam ediyoruz ve elbette her zaman olduğu gibi müttefiklerimizle ve G7 ortaklarımızla hangi girişimleri ileri götüreceğimize dair değerlendirmelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.
"Lübnan'daki durum, beni endişelendiriyor" diyen Meloni, orada BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) misyonunda bin kadar İtalyan askerinin görev yaptığını hatırlatarak, BM'den askerlerinin güvenliğine odaklanmasını istediklerini aktardı. Başbakan Meloni, ayrıca bugünkü durum sona erdiğinde, askerlerinin orada önemli bir rol üstlenebileceğini de ifade etti.
Meloni ayrıca, İtalya'nın Ukrayna'ya destek konusunda tutumunda bir değişiklik olmadığını vurguladı.
Başbakan Meloni, New York'taki temaslarında büyük teknoloji firmalarının da başındaki isimlerle görüştüğünü anımsatarak, bu firmaların İtalya'ya yatırım yapması konusunda da iyimser olduğunu kaydetti.
Bu arada, Meloni yine BM marjında ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenlediği sentetik uyuşturucuyla mücadeleye yönelik küresel koalisyon toplantısında da "Uyuşturucunun her türüne karşıyız: uyuşturucunun hakkı yoktur. Açık bir mesaj vermek istiyorum: uyuşturucular insanların hayatlarını mahveder ve kurumlar uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığıyla mücadele etmek için ellerinden geleni yapmalıdır." dedi.

01:26 25 Eylül 2024

"HİZBULLAH'IN KALESİ" YAKINLARINA HAVA SALDIRISI

 İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut ile güneydeki Sayda kenti arasındaki ana yolda yer alan Ciye bölgesine hava saldırısı düzenledi.

Güneyden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine göç edenlerin ana güzergahında yer alan Ciye bölgesini hedef alan İsrail hava saldırısının sesi, Beyrut’un birçok bölgesinde duyuldu.

"HİZBULLAH'IN KALESİ"NE YAKIN BİR NOKTA

Lübnan merkezli el-Cedid televizyonunun haberinde, Ciye bölgesini hedef alan İsrail hava saldırısının ağır bombalarla gerçekleştirildiği belirtildi. Haberde, ilk belirlemelere göre Ciye bölgesine yönelik hava saldırısıyla bir deponun hedef alındığı ifade edildi.

Yerel basındaki haberlerde, saldırının olduğu bölgeye ambulansların hareket ettiği ve yaralıların olabileceği belirtildi. İsrail’in saldırısına maruz kalan Ciye bölgesi, Hizbullah’ın kalesi olarak anılan Dahiye bölgesine yakın konumda yer alıyor.

23:26 24 Eylül 2024

BM LÜBNAN İÇİN TOPLANIYOR

BM Güvenlik Konseyi çarşamba günü İsrail'in saldırıları altında olan Lübnan için toplanacak.
22:47 24 Eylül 2024

İSRAİL'DEN SURİYE/TARTUS'A BOMBARDIMAN

İsrai' Orta Doğu'daki saldırıları boyut atladı. Lübnan'ın ardından hedef şimdi de Suriye...

Suriye hava savunma sistemleri İsrail füzelerine müdahale ediyor. 

22:12 24 Eylül 2024

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

Lübnan Sağlık Bakanlığı sahadaki bilançoyu açıkladı. Bakanlık İsrail saldırılarında 569 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
17:09 24 Eylül 2024

2 BİNDEN FAZLA BOMBA ATILDI

İsrail ordusu, Lübnan'a salı sabahından itibaren üçüncü defa hava saldırıları düzenlediğini açıklarken, pazartesi sabahından bu yana ise bu ülkeye 2 binden fazla bomba attığını itiraf etti.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, gün içinde Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesine üçüncü defa hava saldırıları düzenlediği duyuruldu.

Savaş uçaklarının Lübnan içinde Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen 1500 noktayı, insansız hava araçlarının da yüzlerce noktayı vurduğu belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan'a pazartesi sabahından bu yana 2 binden fazla bomba attığını ilan etti.

Aynı şekilde İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a saldırılarını yoğunlaştırılacaklarını belirterek "Hizbullah'a nefes aldırmayacaklarını, saldırılarını hızlandırmaya devam edeceklerini" söyledi.

HİZBULLAH İSRAİL ASKERİ ÜSSÜNÜ YENİ AÇIKLADIĞI FADİ-3 FÜZESİYLE HEDEF ALDIĞINI DUYURDU

Öte yandan, Hizbullah da yaptığı yazılı açıklamalarla "Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma göstermek, Lübnan'ı ve halkını korumak için" İsrail'deki askeri noktalara saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah'ın son açıklamalarında "Lübnan'ı ve halkını korumak" ifadesini kullanması dikkati çekti.

Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusunun kuzey komutanlığına bağlı Nimra üssünü roketlerle, Hayfa'nın güneyindeki Eliakim üssünü de "Fadi-2" tipi füzeyle hedef aldığını açıkladı. Ayrıca Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Nasıra kenti yakınlarında bulunan Shimshon askeri üssünü envanterinden ilk defa kullandığı "Fadi-3" füzesiyle hedef aldığını duyurdu.

Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle sahil kenti Hayfa çevresindeki yerleşimlerde saldırı alarmları çaldı. İsrail hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerin havada infilak etmesi üzerine patlama sesleri duyuldu, gökyüzünde dumanlar görüldü.

İsrail polis sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, havada imha edilen roketlerin bazı parçalarının Hayfa yakınlarındaki Krayot yerleşimi ile kuzeydeki sahil kenti Akka ve Batı Celile bölgesine düştüğünü, Akka yakınlarında bazı araçlarda hasar oluştuğunu bildirdi.

Sosyal medyada, Lübnan'dan atılan roketlerin kuzeyde bazı noktalarda açık alanlara isabet ettiği görüntüler paylaşıldı.İsrail basını, Lübnan'dan son bir saat içinde yaklaşık 60, gün içinde ise toplam 160 kadar roket atıldığını belirtti. Öte yandan, Hayfa'da savaş uçaklarının sesleri duyuluyor, askeri botlar devriye geziyor, bölgede askeri hareketlilik devam ediyor.

16:57 24 Eylül 2024

ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Lübnan güvenlik kaynakları Hizbullah'ın komutanı İbrahim Kubeysi'nin öldüğünü doğruladı.
16:29 24 Eylül 2024

HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi öldürüldü.
16:25 24 Eylül 2024

"YENİ BİR GAZZE OLMASIN"

BM 79. Genel Kurulu'nda konuşan Genel Sekreter Guterres, "Lübnan, İsrail ve dünya halkı, Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasını kaldıramaz." uyarısında bulundu.

15:22 24 Eylül 2024

LÜBNAN'DA EN AZ İKİ AY YETECEK BUĞDAY STOKUNUN BULUNDUĞU AÇIKLANDI

Lübnan, İsrail ile Hizbullah arasında tansiyonun yükseldiği dönemde yerel piyasadaki buğday stokunun en az iki ay için yeterli olduğunu bildirdi. Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bakanlığımız vatandaşlarımıza yerel pazardaki buğday stokunun en az iki ay yeterli olduğu konusunda güvence veriyor." ifadeleri kullanıldı.

Piyasa istikrarını sağlamak için buğday tedarikinin düzenli olarak sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, Lübnan halkının büyük miktarlarda ekmek veya un satın alma konusunda acele etmekten kaçınması gerektiği belirtildi. Açıklamada, Bakanlığın, söz konusu temel malzemelerin düzenli ve kesintisiz olarak sağlanması için ilgili makamlarla koordinasyonu sürdürdüğü ve ek sevkiyatların yakında yapılacağı kaydedildi. - İsrail'in Lübnan'a dünden itibaren düzenlediği saldırılarda 558 kişi öldü İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu. İsrail'in Hayfa bölgesindeki en büyük sağlık kompleksi Rambam Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan 22-23 Eylül'de atılan roketler nedeniyle paniğe kapılan veya vücuduna şarapnel parçaları isabet eden 11 hafif yaralı hastaneye getirildi. İsrail'in kuzeyindeki Nehariye kentinde 9 kişi hafif yaralandı. Haaretz gazetesinin haberine göre ise 22 Eylül'de Aşağı Celile bölgesinde saldırı sirenleri çalarken panik nedeniyle gerçekleşen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

15:10 24 Eylül 2024

İSRAİL'DEN YENİ HAVA SALDIRISI: 6 ÖLÜ

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyinde bir binaya hava saldırısı düzenledi.

Söz konusu saldırı Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Gubeyri Mahallesi'nde gerçekleşti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre bir binanın 4 ve 5. katları hedef alındı. Yaşnan saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.

13:38 24 Eylül 2024

KORKUNÇ BİLANÇO: 558 KİŞİ CAN VERDİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Lübnan'a dünden bu yana düzenlediği saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısı 558'e yükseldi.
13:14 24 Eylül 2024

İSRAİL ORDUSU LÜBNAN'IN GÜNEYİNE YENİDEN SALDIRMAYA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yeniden hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, dün Lübnan'da yaklaşık 1300 hedefe düzenlenen saldırının ardından bugün de savaş uçaklarının Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedefleri bombaladığı belirtildi. Açıklamada, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesinde Hizbullah'a ait silah depoları, komuta merkezleri ve bölgedeki askeri altyapının hedef alındığı kaydedildi. Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki çok sayıda yerleşim yerinde bu sabah saatlerinden itibaren saldırı alarmları çaldı.

İsrail ordusunun hava saldırıları devam ederken Lübnan'dan İsrail'e sabah itibarıyla yaklaşık 100 roket atıldı. Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona yerleşiminde belediyenin deposuna isabet eden bir roket nedeniyle yangın çıktı. Yerleşimin açık alanlarına düşen bazı roketler nedeniyle bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail itfaiyesi 6 ekiple çıkan yangını söndürmeye çalıştıklarını bildirdi. İsrail hava savunma sistemlerinin Lübnan'dan atılan roketleri imha etmesi nedeniyle gökyüzünde patlama sesleri duyuldu. İsrail'in kuzeyinde bazı noktalarda açık alanlara, yol kenarlarına roketler düştüğü bildirildi. Öte yandan, İsrail'in kuzeyindeki stratejik Hayfa kenti semalarında da İsrail savaş uçaklarının sesleri duyuluyor.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A SALDIRILARINDA 492 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 35’i çocuk, 58’i kadın 492 kişinin öldüğünü, 1645 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

İsrail, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine güvenli biçimde dönmesini "savaşın hedefleri" arasında gösteriyor. Buna karşın Lübnan Hizbullahı ise bölgedeki çatışmaların ancak İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durması halinde sona ereceğini vurguluyor.

12:26 24 Eylül 2024

KATİL İSRAİL KANA DOYMUYOR!

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda son 10 günde 285 kişi hayatını kaybetti, 641 kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 354 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 43 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Buna göre, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında son 10 günde 285 kişi hayatını kaybetti, 641 kişi de yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 41 bin 467'ye, yaralı sayısı da 95 bin 921'e yükseldi.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

10:17 24 Eylül 2024

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA ÇOK SAYIDA AİLE YOK OLDU

İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentindeki köy ve ilçelere gece boyu düzenlediği saldırılarda birçok ailenin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi.
Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre İsrail ordusu, gece ve sabah saatlerinde Lübnan'ı vurmaya devam etti. Söz konusu saldırılarda hedef Baalbek'in köy ve kasabaları oldu. Binalar ile yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırılarda pek çok aile enkaz altında kalarak yok oldu.


Yaralılar ise çevredeki hastanelere kaldırıldı ancak sayılarına ilişkin bilgi verilmedi. Saldırılar nedeniyle bölgeden civar köy ve kasabalara yoğun göç dalgası yaşandı. Göç edenlerin misafir edilmesi için camilere bağlı salonlar kullanıma açıldı. İsrail ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Kefr Dunin, Es-Sultaniyye ile Tayr Filsey ve El-Humeyri kasabaları arasındaki bölgelere de saldırı düzenledi.
İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, pek çok noktada Hizbullah'a ait mevzi, fırlatma rampaları ile askeri bina ve karargahlara yönelik saldırıların sürdüğü ifade edildi. İsrail savaş uçaklarının, "Kuzeyin Okları" ismi verilen "operasyon" kapsamında dün Lübnan'ın güneyi ile Bekaa bölgesinde Hizbullah'a ait yaklaşık 1600 hedefe saldırı düzenlediği aktarıldı.

22:59 23 Eylül 2024

HİZBULLAH "KARAKİ'NİN" ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASINI YALANLADI

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Dahiye'ye düzenlenen saldırıda Karaki'nin öldürüldüğüne dair İsrail'den gelen haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

Karaki'nin sağlığının yerinde olduğu ve güvenli bir yerde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Siyonist düşmanın Karaki'nin suikasta uğradığı yönündeki iddialarının tümüyle yalan olduğu vurgulandı.

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki mahallelerden Bir el-Abid'de bir binaya hava saldırısı düzenlemişti. Saldırının hedefinde Hizbullah'ın 3 numaralı adamı Ali Karaki olduğu iddia edilmişti.

 

22:46 23 Eylül 2024

BEYRUT'A SEFERLER İPTAL 

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının arttırması nedeniyle uçuş güvenliğinde aksaklıklar yaşanmasına neden oldu.

Hava saldırılarının artmasından dolayı bazı havayolu şirketleri Beyrut uçuşlarını askıya almak zorunda kaldı.

Uçuş güvenliğinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Pegasus, yarın bu ülkeye yapacağı seferleri iptal ettiğini açıkladı. Havayolu şirketi uzun zamandır bu ülkeye sadece gündüz uçuşları gerçekleştiriyordu.

ÜRDÜN DE UÇUŞLARI ASKIYA ALDI
Ürdün, bölgede artan bölgesel gerginlikler nedeniyle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçuşların "bir sonraki duyuruya kadar" askıya alındığını duyurdu.

Ürdün Sivil Havacılık Otoritesinden yapılan yazılı açıklamada, Ürdün hava yollarının Beyrut'taki operasyonlarının bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığı belirtildi.

Açıklamada, bu kararın "bölgede artan bölgesel gerilimlerin gölgesinde sivil havacılığın güvenlik ve emniyetinin korunması amacıyla" alındığı ifade edildi.

21:17 23 Eylül 2024

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabahtan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 24'ü çocuk olmak üzere 356'ya, yaralananların sayısının ise 1246'ya yükseldiğini duyurdu

 

21:04 23 Eylül 2024

"TÜRK TELEVİZYONLARINDA İLK KEZ A HABER FARKIYLA BU GÖRÜNTÜLERİ İLE PAYLAŞIYORUZ" 

A Haber muhabiri Ata Gündüz Kurşun, Hizbullah komutanının vurulduğu bölgeden detayları aktardı. Kurşun açıklamalarında, “Tüm gözler sınırın sıfır noktasında Lübnan-İsrail sınırına çevrilmişken akşam saatlerinde burası Dahiye semti hedef alındı. Hizbullah’ın kontrol altında tuttuğu Hizbullah üyelerinin yoğun olarak yaşadığı bir nokta burası. Az önceye kadar dışarda görüntü çekmemize izin veriliyordu ancak İsrail’in medya ofisi artık enkazın başına da gelebileceğimizi söyledi. Yerli yabancı çok sayıda medya mensubu var ama Türk televizyonlarında ilk kez A Haber farkıyla bu görüntüleri kameraman arkadaşım Niyazi Kurt’un özel görüntüleri ile sizlerle paylaşıyoruz. Bakın o roketin düştüğü nokta burası. Şunu anlıyoruz. Etrafta binalar görüyorsunuz ama muhtemeldir ki silahsız insansız hava aracı tarafından hedef alındı. Çünkü en az bizim bölgeden gözlemlediğimiz bundan önceki süreçte de savaş uçağından atılan bir bomba değil. Bu muhtemel ki silahsız insansız aracı tarafından nokta atışı şeklinde atıldı. Bakın bombanın girdiği nokta. Orada bir delik açılmış durumda. Şurada da bombanın düştüğü başka bir nokta. Anladığım kadarıyla birkaç atış yapılmış. Burada bir ağaç hurda yığına dönmüş. Beton bloklar aracın zerine düşmüş. Burada işte farklı bir çukur var. 1 metre genişliğinde. Hemen aşağıda el feneri ile dolaşan birilerini görüyoruz. Burası ikamet binası. Burada araçlar hasar görmüş” İfadelerini kullandı.

 

20:56 23 Eylül 2024

"BÖLGEYİ KAOSA SÜRÜKLEME ÇABASININ YENİ BİR AŞAMASI"

Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama:  İsrail'in Lübnan'ı hedef alan saldırıları, İsrail'in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır. İsrail'e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, Netanyahu'nun siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler. Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli tedbirleri gecikmeksizin alması şarttır.

 

19:54 23 Eylül 2024

BM'DEN ÇAĞRI: ÇÖZÜM ASKERİ ÇÖZÜM DEĞİL

BM Genel Sekreteri, İsrail ve Lübnan sınırında artan gerginlikten endişe duyduğunu belirterek, "İki tarafı da daha güvenli kılacak çözüm askeri çözüm değil." uyarısında bulundu
19:53 23 Eylül 2024

HİZBULLAH’TAN GERİYE İKİ ÜST DÜZEY İSİM KALDI!

İsrail Ordu Radyosu’nun yaptığı açıklamaya göre Beyrut'un güney banliyösüne düzenlenen hava saldırısında Hizbullah komutanı Ali Karki hedef alındığı bildirildi. A Haber ekibi Beyrut’ta hedef alınan noktadan son durumu aktardı. Ata Gündüz Kurşun yaptığı açıklamalarda; 
“Dahiye bölgesi Hizbullah’ın kontörlü altında olan bir nokta. Buraya kontrol noktalarından geçerek girebiliyorsunuz devlet içerisinde bir devlet mevcut. İsrail Gazze’yi vurmaya başladığından bu yana dördüncü saldırı gerçekleşti Hizbullah’ın yönetimine karşı. Muhammed Nasr, Fuat Şükür ve İbrahim Akil yine Dahiye bölgesinde hedef alındı. İsrail bu olaylardan sonra bir fotoğraf yayınlamıştı ve Hizbullah’tan sadece 3 kişinin kaldığın duyurmuştu. Burada da şu an hedef alınan Ali Karaki’ydi.” ifadelerini kullandı.

 

19:43 23 Eylül 2024

A HABER CANLI YAYININDA ALARM SESLERİ

A Haber canlı yayınında alarm sesleri yükseldi. Hizbullah vurdu o anları A Haber kameramanı Ertan Tuna görüntüledi..

19:33 23 Eylül 2024

İSRAİL OHAL İLAN ETTİ

İsrail hükümeti, 30 Eylül 2024'e kadar geçerli olmak üzere ülke genelinde "OHAL" ilan edildiğini açıkladı.

 

19:19 23 Eylül 2024

BİR DİZİ ROKET ATILDI!

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in Hayfa kenti çevresine bir dizi roket atıldı. Atılan roketler, İsrail hava savunma sistemi "demir kubbe" tarafından imha edildi.

 

19:13 23 Eylül 2024

BU KARELER SADECE A HABER'DE

İsrail'in vurduğu Beyrut'tan ilk kareler A Haber ekranlarında yansıdı. 

 

 

19:02 23 Eylül 2024

BU GÖRÜNTÜLER İLK KEZ VE SADECE A HABER'DE

İsrail Ordu Radyosu: Beyrut'un güney banliyösüne düzenlenen hava saldırısında Hizbullah komutanı Ali Karki hedef alındı

 

 

18:46 23 Eylül 2024

LÜBNAN'DAN 165 ROKET ATILDI

Lübnan'a şiddetli hava saldırıları düzenleyen İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Lübnan'dan 165 roket atıldığını duyurdu.İsrail ordu sözcülüğü yaptığı açıklamada, Lübnan'dan akşam saatlerinde 80 roket, sabah saatlerinden itibaren bu yana ise toplamda 165 kadar roket atıldığını bildirdi.Golan Tepeleri'nin kuzeyine doğru 25 kadar roket atıldığı, Hayfa çevresinin ise 15 kadar roketle hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada, hava savunma sistemlerinin gelen roketlerin çoğunu imha ettiği, bazı roketlerin açık alanlara düştüğü kaydedildi.Lübnan'dan atılan 10 kadar roketin işgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'da sınıra yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta açık alana düştüğüne işaret edilerek, Aşağı Celile bölgesine de 30 kadar daha roket atıldığı ifade edildi.

 

14:00 23 Eylül 2024

A HABER'E ENGEL OLMAYA ÇALIŞTILAR

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefe" hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu.
İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Katil İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'da "Hizbullah'a ait hedeflere" saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.
 

300 HEDEF VURULDU
Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefin" vurulduğu ifade edildi. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, hava saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyi ve doğusunda çok sayıda bölgeden dumanlar yükseldiği görülüyor.
LÜBNAN TARAFINDAN AÇIKLAMA
Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in Lübnan'a sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırıların yol açtığı kayıplara ilişkin bilgiye yer verildi.
Habere göre, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısı 182'e yükseldi, 727 kişi yaralandı.
Gün içerisinde yapılan açıklamada İsrail saldırısında 50 kişinin öldüğü, 300'den fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.


A HABER SALDIRILARIN OLDUĞU NOKTADA
A Haber muhabiri İslim İstanbullu, "Bir hava saldırısı gerçekleşmiş durumda. Dumanların yükseldiğini paylaşıyoruz. 300'den fazla nokta hedef alındı. Öldürülenlerin sayısı 182'ye ulaştı." ifadelerini kullandı.
A HABER'İ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR
İstanbullu, "Basın kartlarını sordular. Bizler bu kartlarımızın fotoğrafını çektiler. Sert bir dille görüntü alınmaması konusunda uyarıda bulundular." dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.