Gazze Barış Kurulu üyerleri 2026'da belli olacak! Trump'tan Kolombiya'ya tehdit gibi uyarı!
Hamas-İsrail arasında ilan edilen ateşkes sonrasında Gazze planı süreci devam ediyor. Katil İsrail işgal güçleri ateşkese rağmen saldırılara devam ederken ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Barış Kurulu'nda görev yapacak üyeleri 2026'da açıklayacağını bildirdi. Diğer yandan Trump'ın açıklamaları arasında en çok öne çıkan Kolombiya Devlet Başkanı Petro'ya ilişkin sözleri oldu. Trump, "Aklını başına toplamazsa, sıradaki o olacak" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yapılan bir yuvarlak masa toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
KARAYİPLER'E OPERASYONLAR SÜRÜYOR
ABD Sahil Güvenlik Kuvvetleri'nin Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koyduğuna yönelik iddiaları doğrulayan Trump, "Olanı görüyorsunuz ve muhtemelen fotoğrafları yayınlamışlardır ya da yakında yayınlayacaklardır. Bunu daha sonra ilgili kişilerle değerlendireceksiniz, ancak gemiye el konulmasının oldukça geçerli bir nedeni vardı" dedi. El konulan tankerin kime ait olduğu sorusuna "Bu bilgiyi daha sonra öğreneceksiniz" yanıtını veren Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile 2'nci bir telefon görüşmesi yapıp yapmadığı sorusu karşısında ise "Hayır" yanıtını verdi.
ABD Başkanı Donald Trump
"SEÇİMLERE DAHA NE KADAR VAR?"
Ukrayna-Rusya savaşını sona erdirmeye yönelik barış görüşmelerine de değinen Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin çözüm konusunda gerçekçi olması gerektiğini vurguladı. Ukrayna'daki siyasi sürece dikkat çeken Trump, "Ayrıca şunu da merak ediyorum: Bir sonraki seçime daha ne kadar var? Sonuçta burası bir demokrasi. Uzun zaman geçti. Çok uzun süredir seçim yapılmadı. Ülke ciddi insan kaybı yaşıyor. Ve anketlere baktığınızda; yeni çıkan bir ankette yüzde 82 oranında halkın bir anlaşma yapılmasını talep ettiği görülüyor. Ukrayna halkı bir çözüm istiyor. Haftada binlerce insan kaybettiklerini anlıyorum. Bu işin sona ermesini istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump
Ukrayna'da seçim gerekliliğinin kimseye yönelik bir suçlama olmadığını söyleyen Trump, "Ancak orada büyük bir yolsuzluk problemi olduğu da söyleniyor. İnsanlar şu soruyu gündeme getiriyor: Ne zaman seçim yapılacak? Seçim yapılacak mı yoksa süreç bu şekilde mi devam edecek?" diye konuştu. Trump, savaşın artık sona ermesi gerektiğini vurguladı.


