Rusya lideri Putin'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli temas halindeyiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her sene geleneksel olarak yaptığı ve televizyonda yayınlanan yıl sonu basın toplantısında Halep'e 350 muhalif savaşçı girdiğini, 30 bin hükümet askeri ve İran yanlısı birlikler ise savaşmadan geri çekildiğini belirtti. Öte yandan Putin, Beşar Esad ile görüşme yapmayı planladığını açıklayan Putin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli temas halindeyiz, son görüşmemizde Orta Doğu'daki durumu ele aldık' dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen yıllık basın toplantısında, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Devrik Beşşar Esad - Rusya lideri Putin
"ERDOĞAN İLE SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli temas halindeyiz, son görüşmemizde Orta Doğu'daki durumu ele aldık" dedi.
Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin (AA)
"ESAD İLE GÖRÜŞMEYİ PLANLIYORUM"
Putin, ABD'li gazeteciden bir soru üzerine, Rusya'ya sığınan devrik Beşar Esad'la Moskova'ya geldiğinden beri görüşmediğini belirtti.
Rus lider, "Moskova'ya gelişinden sonra Esad'la görüşmedim. Ancak bunu yapmayı planlıyorum" dedi.
"HALEP'TE SAVAŞMADAN GERİ ÇEKİLDİLER"
Putin, "Halep'e 350 muhalif savaşçı girdi, 30 bin hükümet askeri ve İran yanlısı birlikler ise savaşmadan geri çekildi" ifadelerini kullandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AFP)
"KURSK'U ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"
Öncelikli savaş hedeflerine ulaşma yolunda ilerlediklerini belirten Rus lider Kursk bölgesinin ne zaman geri alınacağı sorusu üzerine, "Somut bir tarih söyleyemem, çocuklar orada savaşıyor. Ama kesinlikle Kursk'u özgürleştireceğiz." dedi.
Putin, Rus güçlerinin cephe boyunca ilerlediğini de belirtti.
Oreşnik füzesi
ABD'Yİ FÜZE DÜELLOSUNA DAVET ETTİ
Rus lider, Ukrayna'da kullanılan yeni orta menzilli balistik "Oreşnik" füzesinden de bahsetti.
Putin, "Oreşnik füze sistemi modern bir silahtır. Oreşnik'in düşürülme şansı yok. ABD ile füzeler konusunda teknolojik bir düello yapalım." ifadelerini kullandı.
(AFP)
RUS GENERALE SUİKAST
Rus general Igor Kirillov, önceki gün Ukrayna'nın düzenlediği suikast ile öldürülmüştü.
Putin buna ilişkin, Kiev rejimi, "Rus vatandaşlarına karşı terör eylemi gerçekleştirmiştir" dedi.
