Esir düşen katil İsrail askerinin arkadaşı Hamas’ın gücünü itiraf etti! İsrail ordusunun müzakereye gitmesi lazım
7 Ekim’den bu yana Hamas ile İsrail arasında devam eden savaşın sebep olduğu Filistinli masum kayıpları dünya gündemini sarsıyor. İşgalci İsrail’in yoğun saldırıları medyada yankı bulurken Hamas’ın yadsınamaz gücü ve imkanları işgalci İsrail’in gözünü korkutmaya devam ederken savaşın ilk gününde Hamas’a esir düşen katil İsrailli askerin arkadaşı Ariel Avramoviç’in açıklamaları bu gücün itirafı niteliğinde oldu. Savaşarak Gazze’deki esirlerin kurtarılmasının imkansız olduğunu söyleyen Avramoviç, işgalcilerin müzakere yapmaktan başka çaresinin olmadığını söyledi. Öte yandan Gilad Şalit esir takasında olduğu gibi bir anlaşmaya varması çağrısında bulundu.
Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı İsrail askerlerinden birinin arkadaşı olan Ariel Avramoviç, çarpıcı bir itirafta bulundu. İşgalci İsrail ordusunun savaşarak Gazze'deki eserleri kurtarmasının imkansız olduğunu söyledi. Avramoviç'in açıklamaları, katil İsrail'in medyada oluşturmaya çalıştığı 'güç algısını' yerle bir etti.

MÜZAKERE ŞART!
Gazze'de bulunan çoğu asker 130'dan fazla İsrailli esirin sağ olarak İsrail'e getirilmesinin savaş yoluyla mümkün olduğuna inanmadığını belirten Avramoviç, şunları söyledi:
"Çünkü (Gazze'de Hamas'ın inşaa ettiği) tüneller çok karmaşık. Çok fazla kayıp vermeden onları kurtarabileceğimizi sanmıyorum. Esirleri kurtarmanın tek yolu bence müzakere etmek. Çünkü Hamas savaşarak bunu yapmamıza izin vermez, çok fazla kayıp olur."
Hamas'ın baskın düzenlediği bir askeri üsten kaçırılan Nick Baizer isimli İsrail askerinin arkadaşı olduğunu aktaran Avramoviç, "(Esirleri geri getirebilmek için) En iyi yol müzakere etmek. Çünkü savaşmak kimse için iyi bir şey değil. Ne bizim için (İsrailliler) iyi ne de onlar (Filistinliler) için iyi. Savaş iyi bir şey değil. Onun için müzakerenin en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Gazze'de bulunan bütün İsrailli esirleri sağ salim geri getirebilmek için İsrail hükümetine müzakere etmeleri çağrısında bulunan Avramoviç, "Eğer Filistinliler ellerindeki İsrailli esirleri serbest bırakmak için İsrail'den tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını isterse hükümet buna razı olmalı mı" sorusuna şöyle cevap verdi:






