Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü

Son dakika haberi… Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 400 Ermeni askerinin öldürüldüğünü ilan etti. Öte yandan açıklamada, "Ermeni güçlerine ait askeri cephanelikler ve savunma sistemleri de imha edildi." denildi. Ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

SON DAKİKA! Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile yaşadığı gerileme dair son bilgileri paylaştı.

400 ERMENİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlık, 400 Ermenistan askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 1

AZERBAYCAN'DAN AĞIR BOMBARDIMAN

Öte yandan açıklamada, "Ermeni güçlerine ait askeri cephanelikler ve savunma sistemleri de imha edildi." denildi.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 2

BAYRAKTAR TB2'LER SAHADA

Bilindiği üzere Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alan Azerbaycan, mevzileri darmaduman etti.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 3

KARDEŞ AZERBAYCAN'DA ŞEHİT SAYISI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden 21 askerin daha Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin yol açtığı provokasyonları engellerken şehit olduğu bildirildi.

Son açıklanan rakamla birlikte Ermenistan'ın provokasyonlarında şehit olan Azerbaycan askerlerinin sayısı 71'e yükseldi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDAKİ ÇATIŞMALAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan ile sınırın Daskesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ordusunun sınırdaki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alınmış, saldırılarda Azerbaycan ordusunun 50 şehit verdiği duyurulmuş, daha sonra Azerbaycan Savunma Bakanlığının internet sitesinde güncellenen şehit listesinde 71 askerin ismine yer verilmişti.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 4

Azerbaycan ordusu Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için misillemede bulunmuş, Ermeni birliklere ağır kayıplar verdirilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda 105 Ermeni askerin öldüğünü açıklamış, Azerbaycan da Ermenistan'ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirmişti.

İki ülkenin, dün yerel saatle 20.00'den itibaren ateşkes kararı aldığı duyurulmuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 5

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'a geldi.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 6

Yarın başlayacak zirve öncesi temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 7

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra son günlerde Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ele alındı.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 8

Başkan Erdoğan'ın, yarın Zirve Oturumuna hitap etmesi ve ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Azerbaycan: 400 Ermeni askeri öldürüldü - 9

Ayrıca Başkan Erdoğan'ın, Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 77'nci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket etmesi planlanıyor.

Mobil uygulamalarımızı indirin