Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir

Son dakika haberi...ABD Başkanı Joe Biden ABD'de gerçekleşen kanlı baskın sonrasında açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden "Kongreye girenler teröristtir. Olaylar serserilerin yaptığı bir bozgunculuktur" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ABD'de dün gece saatlerinde kongre binasına gerçekleştirilen "kanlı baskın" sonrasında açıklamalarda bulundu.

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir - 1

İÇERİ GİRENLER TERÖRİST

Joe Biden yaptığı açıklamada Kongreye giren kişilerin protestocu değil birer terörist olduğunu ifade etti. Biden ayrıca yapılan saldırınını ABD'ye büyük bir zarar verdiğini belirtti.

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir - 2

YARGI TEK KİŞİYİ KORUYAMAZ

Yargının tek bir şahsı korumak adına çalışamayacağını belirten Biden, yapılan saldırının ABD'nin temellerini sarsmaya çalışma amacıyla gerçekleştiğini ifade etti.

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir - 3

SERSERİLERİN YAPTIĞI BİR BOZGUNCULUK

ABD tarihinin en karanlık gününün yaşandığını belirten Başkan Joe Biden, yaşanan kongre baskınını "Serserilerin yaptığı bir bozgunculuk" olarak nitelendirdi.

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir - 4

BU ÜLKENİN ONURUNU YENİDEN TESİS ETMELİYİZ

Joe Biden "Kendimizi bu halka adamamız lazım ve demokratik kurumları canlandırmamız lazım Bu ülkenin onurunu ve bağımsızlığını yeniden tesis etmeliyiz." dedi.

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu: Kongreye girenler teröristtir - 5

Mobil uygulamalarımızı indirin