17 yıl boyunca hiç konuşmayan adamın hikayesi
72 yaşında bir çevreci olan John Francis'in, 20'li yaşlarında bir gemi kazası sonucu denize yayılan petrol tankerlerini görmesi tüm hayatını değiştirdi. Francis farkındalık yaratmak için motorlu taşıtlara binmeyi bıraktı ve çevresindekilere bunun önemini anlatıyordu. 27. yaş gününde çok fazla konuştuğunu fark etti ve 1 günlüğüne konuşmama kararı aldı. Sessiz kaldığı 6205 günün ardından çevrenin yanı sıra yoksulluğa ve insan hakları ihlallerine karşı da çalıştı.
John Francis, 72 yaşında bir çevreci. Onun hayatı 1971 yılında Golden Gate'in altında çarpışma sonucu devrilen 2 petrol tankerini görmesiyle değişti. Tankerden sızan yarım milyon galon petrol körfeze yayılıyordu. İnsanlar her gün çevre kirliliğinden yakınıyordu. Francis ise bu görüntüden çok etkilenerek önemli bir karar verdi.
27. yaş gününde, çok fazla konuştuğunu fark ederek bir karar verdi. Yalnızca 1 günlüğüne hiç konuşmayacak, sadece dinleyecekti. Sessizliği ona aslında kimseyi gerçekten dinlemediğini fark ettirdi. Yalnızca söylenenleri duymaktan, nasıl devam edeceklerini tahmin etmeye çalışmaktan ve karşılık vermek için hazırlanmaktan ibaretti yaptığı.
Kafasının içinde dönen bir çeşit bir yarıştı bu ve sessiz kalmaya karar verdiği gün bunu fark etti. Yıllardır tanıdığı bu tavır yüzünden aslında kimseyi tam olarak dinlemiyor ve hiçbir şey öğrenmiyordu. Daha sonra bu sessizliğini her geçen gün "bir gün daha" devam ettirme kararı aldı. Yeni şeyler öğrendiğini fark edince 1 yıl hiç konuşmama kararı aldı. Bu sessizlik kararı tam 17 yıl sürdü. John Francis 17 yıl boyunca yürüdü, banjo çaldı, günlük tuttu ve sonunda okula gitmeye karar verdi.
Üniversite eğitiminin ardından doktora eğitimi alan Francis, 22 Nisan 1990'da Dünya Günü'nün 20. yıl dönümünde sessizliğini bozdu. Sessiz kaldığı 6,205 günde insanların, en az onları sarıp sarmalayan doğa kadar önemli olduğunu öğrendiğini söyledi. Sessizliğini bozduktan sonra da çevrenin yanı sıra yoksulluğa ve insan hakları ihlallerine karşı çalışmaya devam etti.