Ankara Cuma namazı saati! Ankara'da Cuma namazı saat kaçta? Diyanet Ankara Cuma saati!
Ankara'da Cuma namazı saatine kısa bir süre kaldı. Cuma namazına gidecek yüzbinlerce kişi son hazırlıklarını yapıyor. Cuma namazını eda edecek vatandaşlar Cuma namazına geç kalmak istemiyor. Peki, Ankara'da Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet İşleri'nin yayınladığı Ankara Cuma namazı saati...
İslam alemi bir Cuma gününe daha ermenin sevincini yaşarken, bir yandan da Cuma namazı için son hazırlıklarını yapıyor. İşlerini toparlayarak Cuma namazına geç kalmak istemeyen vatandaşlar, son kez Cuma saatini teyit ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesindeki, vakit namazları bölümünde tüm illerin ve ilçelerin namaz vakitleri yer alıyor. Peki, Ankara'da Cuma namazı saat kaçta? İşte Diyanet'in sitesinde yer alan Ankara'da Cuma namazı saati...
İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
ANKARA'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?
Ankara'da Cuma namazı saat 13.01 itibarıyla başlayacak. İlçelerde birkaç dakika farklılıklar yaşanabilir. Ankara'nın ilçelerindeki namaz saatlerini görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.
DİYANET ANKARA CUMA SAATİ: 13.01
İLÇELERDEKİ NAMAZ SAATLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
CUMA HUTBESİ 11 OCAK
İslam, inandığı gibi yaşamak, imanı hayata taşımaktır. Tam bir teslimiyetle Allah'a ibadet etmek, maddi ve manevi varlığını O'nun yoluna adamak, emirlerine uymak, yasaklarından kaçınmaktır. Sadece Allah'a kul olmaya ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmamaya ahdeden Müslüman'ın söz, tavır ve davranışlarıyla bu ahde vefa göstermesidir.
Kıymetli Müslümanlar!
Biraz önce mealen okuduğum Cibril hadisinde geçen ihsan ise kulluk bilincinin ve güzel ahlâkın zirvesidir. İhsan, "Biz, insana şah damarından daha yakınız" buyuran Rabbimizin varlığını hayatın her anında hissetmektir. "Nerede olursanız olun O sizinle beraberdir. Allah yaptıklarınızı görmektedir" ayeti gereğince daima ilâhî gözetim altında, Rabbimizin huzurunda, O'nun ikram ve inayetine muhtaç bulunduğumuz şuuruyla yaşamaktır.
Aziz Müminler!
İman etmek, İslam'ın emri olan ibadetleri yerine getirmek ve ihsan şuuruyla hareket etmek, birbirini tamamlayan basamaklar gibidir. Allah'a ve O'nun bildirdiği hakikatlere iman eden insan, elbette ibadetlerini aksatmayarak samimi bir Müslüman olmak için gayret edecektir. İmanın ve ibadetin vazgeçilmez gereği ise güzel ahlâklı olmaktır. İnanan ama bunu ibadet ve ahlâkla kemâle erdirmeyen kişi ziyandadır. Ahlâkını iman ve ibadetlerle taçlandırmayan insan, Allah'ın rızasından mahrum kalır. İbadet ettiği halde ahlâkî yönden zaafları olan kimse ise kendini muhasebe etmeli ve ibadetinde huşuya dikkat ederek bu türlü yanlışlardan uzak kalmalıdır. O halde, kul olarak Rabbine iman eden, din olarak İslam'a teslim olan, peygamber olarak da Hz. Muhammed (s.a.s)'e tabi olan her insan, imanını, ibadetini ve ahlakını bir arada güzelleştirmelidir. İşte o zaman mümin Kur'an-ı Kerim'in şu müjdesine nail olacaktır: "İman edip, salih ameller işleyen ve Rablerine gönülden bağlananlara gelince, işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır."
Muhterem Müslümanlar!
Kalbimizi, iman gibi bir nimetten, ibadet gibi bir gıdadan, ihsan gibi bir şuurdan mahrum bırakmayalım. Zira dünya ve ahiretimize ait her türlü iyiliğin, hayrın ve hakikatin temeli, insan olmanın manası ve kul olmanın değeri bu üç cevherde saklıdır.
Bunun için kulluk yolunda samimi ve gayretli olalım. Dilimizden dökülen her sözün, elimizden sadır olan her işin, gözümüzden süzülen her bakışın, attığımız her adımın Cenâb-ı Hak katında bir karşılığı olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.
Hutbemi, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)'in şu duası ile bitiriyorum: "Allah'ım! Beni amellerin ve ahlâkın en güzeline kavuştur. Onların en güzeline ancak sen ulaştırabilirsin. Beni kötü işlerden ve kötü ahlâktan muhafaza et. Bunlardan ancak sen koruyabilirsin."
1. Buhârî, Îmân, 37.
2. Kâf, 50/16.
3. Hadîd, 57/4.
4. Hûd, 11/23.
5. Nesâi, İftitâh, 16.