G-20 ülkelerinin tümünde, ülkenin iş,sanat, bürokrasi ve siyaset dünyasındanbelirli sayıda insan, fikirlerin,uygulamaların, inançların, değerlerin,besinlerin, ürünlerin, kanunların ve neredeysedillerin homojen bir yapıya kavuşmasıadına, 'globalizm' olgusunu savunmaktalar. Globalizm (küreselizm) taraftarıbu insanların bir kısmı iyi niyetli olsalarda, 'homojen bir modernizm'indünya için daha iyi olduğunuzannetseler de, onların suüzerindeki iyi niyetinin altında, buinsanları da vahşi şekilde kullanan,hayli karanlık, hayli tehlikeliemelleri olan büyük vegizli bir kütle söz konusu. Öylekaranlık bir yapı ki, ülkelerinmilli bilincinden, milli iradesinden,milli egemenlik duruşundanhiç hazzetmeyen, bilakisnefret eden sorunlu ve tehlikelibir yapıdan söz ediyoruz. Bu yapıyıtehlikeli kılan en önemli noktalardan birisi,globalizmi bir 'inanç sistemi' olarak dünyavatandaşlarına ve ülkelere gerekirse cebren,hatta tehditle kabul ettirme gayretleri.
Son dönemde, ülkelerinin milli değerlerini, egemenlik anlayışını ve milli inanç sistemini güçlendirerek, yukarıda tarif ettiğimiz 'dayatılmış'globalizm olgusuna karşı yeni bir 'milli bilinç' oluşturma gayretinde olan tümönde gelen ülkeler, 'globalcilerin' kontrolündekimedya ve diplomasi kurumları,düşünce kuruluşları aracılığıyla; ayrıca,onların hâkimiyetinde ülkelerin bürokrasive yargı kurumlarına, parlamentolarınadağılmış destekçileri, yardakçıları aracılığıylaağır saldırı altında. FETÖ gibi, saldırı altındaki ülkelerin tüm kurumsal yapısı içine yerleştirilip, söz konusu globalci yapılar lehine 'kaleyi içeriden fethetme' operasyonlarına dahil olanlar da cabası. Saldırıların hedefiolan Türkiye, Rusya, Çin gibi önde gelenülkeler arasında, Brezilya bu saldırılaradayanamadı; 'milli bilinci' oluşturamadı.
'Globalciler' Brezilya'da elde ettiklerisonucun coşkusu ile daha ağır salvolarlaTürkiye, Rusya ve Çin'e saldırmaktalar,saldırmayı da sürdürecekler.
Oysa ki, post-modern emperyalizminyansıması olan globalizmin aksine, aralarındaTürkiye'nin de yer aldığı E-7 Grubu,buhar motorundan jet uçaklarına, kitaplardanuydulara, ampullerden yongalara, telgrafhatlarından internete uzanan teknolojiksıçramaları ve buluşları, dünya vatandaşlarıarasında mesafeleri küçülten, fırsatve imkânlardan herkesin daha eşityararlanmasını sağlayacak 'kapsayıcı' biryeni 'küresel' ekonomik düzen için mücadeleveriyorlar. 2006'da Danıştay saldırısından,ABD'deki malum davaya kadar uzanantüm süreci bir de bu perspektiften okumalıyız. Önümüzdeki 5-10 yılı, Türk olmanıngetirdiği tüm ahlaki, vicdani değerlerle,güçlü bir inanç sistemi ile hem Yerli,hem Ulusal bir 'Milli Bilinç'le kenetlenerekaşmamız gerektiğinin idrakinde olalım.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.