Şok bir gıda skandalı daha!
Peynirde domuz mayası, yoğurtta domuz jelatini kullanılıyor
ahaber.com.tr / A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı, bal sahtekârlığı ve işlenmiş et (salam sucuk sosis vb) ürünlerindeki hilelerin ardından başka bir gıda skandalını daha gün yüzüne çıkardı…
Gıda Güvenliği sorununun canlı yayında masaya yatırıldığı programda, Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, Türkiye'de üretimi yapılmadığı için yurtdışından (Özellikle Çin'den) ithal edilen, peynir mayası ve yoğurtlarda kıvam artırıcı olarak kullanılan Jelatinin, domuz ürünü olduğunu belgeleriyle ortaya koydu…
Piyasadan aldıkları numuneleri Tarım Bakanlığı Laboratuarı'nda analiz ettiren Özer, numunelerin %50'sinin domuzdan üretilmiş Peynir Mayası ve Jelatin olduğunu gösteren analiz sonuçlarını canlı yayında masaya koydu…
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Yavuz Dizdar, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr Bülent Nazlı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Özpınar'ın da katıldığı Deşifre Programı'nda ayrıca tavuk ürünleri de masaya yatırıldı…
Dr. Yavuz Dizdar, son yıllarda artan kanser vakalarının nedenini hileli gıdalara bağlarken, antibiyotik ve hormonlarla 45 günde büyütülen tavukların yenilmemesi gerektiğinin altını çizdi…
Dizdar'ın tezlerine şiddetle karşı çıkan Prof.Dr. Bülent Nazlı ve Prof. Dr Haydar Özpınar, günümüzde büyük bir endüstri haline dönüşen tavuk sektörünün, sağlıklı üretim yaptığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla tavuk tüketebileceklerini savundu…
Gıda Güvenliği sorununun canlı yayında masaya yatırıldığı programda, Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, Türkiye'de üretimi yapılmadığı için yurtdışından (Özellikle Çin'den) ithal edilen, peynir mayası ve yoğurtlarda kıvam artırıcı olarak kullanılan Jelatinin, domuz ürünü olduğunu belgeleriyle ortaya koydu…
Piyasadan aldıkları numuneleri Tarım Bakanlığı Laboratuarı'nda analiz ettiren Özer, numunelerin %50'sinin domuzdan üretilmiş Peynir Mayası ve Jelatin olduğunu gösteren analiz sonuçlarını canlı yayında masaya koydu…
Jelatin kıvam arttırıcı özelliğinden dolayı, başta yoğurt olmak üzere, çikolata, dondurma, şekerleme ve daha bir çok gıdanın üretiminde katkı maddesi olarak kullanılıyor… Türk Gıda Kodeksine göre de kullanılmasına izin veriliyor…
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Yavuz Dizdar, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr Bülent Nazlı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Özpınar'ın da katıldığı Deşifre Programı'nda ayrıca tavuk ürünleri de masaya yatırıldı…
Dr. Yavuz Dizdar, son yıllarda artan kanser vakalarının nedenini hileli gıdalara bağlarken, antibiyotik ve hormonlarla 45 günde büyütülen tavukların yenilmemesi gerektiğinin altını çizdi…
Dizdar'ın tezlerine şiddetle karşı çıkan Prof.Dr. Bülent Nazlı ve Prof. Dr Haydar Özpınar, günümüzde büyük bir endüstri haline dönüşen tavuk sektörünün, sağlıklı üretim yaptığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla tavuk tüketebileceklerini savundu…